Domáca panna cotta

Autor receptu: divoska4444

Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na niečo veľmi sladké, určite si ju pripravte.

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. V 2 dcl smotany necháme napučať želatínu. Zvyšnú smotanu spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom pomaly zahrievame (namiesto vanilínového cukru môžeme použiť vanilínový extrakt). Pridáme smotanu so želatínou a zahrievame, kým sa želatína nerozpustí (nesmie vrieť).
  2. Menšie nádobky (ja som použila šálky na kávu) vypláchneme studenou vodou a zmes smotany nalejeme do nádob. Dáme stuhnúť.
  3. Mix ovocia zasypeme kryštálovým cukrom, podlejeme trochou vody a na ohni zredukujeme na primerane hustú omáčku. Kto chce, môže omáčku precediť (zbavíme sa tak drobných zrniečok z malín a černíc).
  4. Karamelovú polevu pripravíme takto: V nádobe zalejeme cukor vodou, dáme na oheň a varíme, kým sa nám nezačne robiť karamel zlatohnedej farby, pridáme maslo a za stáleho miešania prilejeme smotanu a trocha povaríme. V prípade, že je poleva veľmi hustá prilejeme ešte trocha smotany.
  5. Panna cottu vyklopíme na tanierik, pridáme ovocnú omáčku, polejeme karamelovou polevou a ozdobíme.