Domáca griotka z čiernych ríbezlí

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 14. augusta 2012

Výhodou tohto fajnového likéru je,že nemusíte použiť na jeho výrobu iba višne. Skúšali sme ju robiť aj z čiernych malín a tiež bola veľmi dobrá ...

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu platí jedno pravidlo : ( pomer 1:1 - koľko ovocia, toľko cukru ) - do 5l pohára nasypeme odvážené ovocie a zasypeme ho cukrom . Griotku lúhujeme v pohári 4 týždne. Pohár je uložený na parapetnej doske na okne. Každý deň ju premiešame. Potom ju zlejeme, odmeriame si vylúhované množstvo a dolejeme rovnakým množstvom bieleho alkoholu - najlepšie vodky. Ešte raz dobre premiešame a nalejeme do čistých fliaš. Likér je výborný, sladučký ... Tak nazdravie :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Likér z čierných ríbezlí je taktiež veľmi dobrý ale nejedná sa o griotku. Pravá francúzska griotka je z višní a pozostáva z 1 kg višní, 1 kg cukru, 1 l vodky, 1 l červeného vína, 2 kolečká citrónu a kúsok celej škorice. Lúhuje sa 1 mesiac. Višne sa môžu opakovane použiť, ale lúhuje sa 6 týždňov.
robím tiež ako špecialitu na vianočné sviatky, ja pohár držím v komore, občas premiešam kým sa cukor nerozpustí a len pred vianocami precedím ,ríbezle použijem ešte na čaj.