Vegeta
Domáca bylinková vegeta (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
V lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes. Táto domáca
bylinková zmes je bez glutamanu sodného a ostatných E- čok, ktoré sa nachádzajú v
kupovanej vegete. Každý si do nej môže pridať také bylinky, čo mu chutia. Zmes dávam
do polievok, na pečené zemiaky.
Postup
- Z prvej mladej zeleniny ako mrkva, petržlen, zeler, ligurček odrežeme vňať. Umyjeme ju. Rozdelíme ju na menšie viazaničky. Tie potom sušíme zavesené v tieni. Žihlľavu som kázala odtrhnúť a umyť manželovi:-) Usušené vňate som dávala do papierových vreciek zvlášť podľa druhu.
- Napadlo mi, že nemusím mať na každý druh zvláštne vrecko. Obrala som listy zo všetkých druhov.
- Tie som cez sitko osiala.
- Takto vyzerajú osiate listy.
- Tie som dala do sklenej fľašky.