Vegeta

Domáca bylinková vegeta (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes. Táto domáca bylinková zmes je bez glutamanu sodného a ostatných E- čok, ktoré sa nachádzajú v kupovanej vegete. Každý si do nej môže pridať také bylinky, čo mu chutia. Zmes dávam do polievok, na pečené zemiaky.

Postup

  1. Z prvej mladej zeleniny ako mrkva, petržlen, zeler, ligurček odrežeme vňať. Umyjeme ju. Rozdelíme ju na menšie viazaničky. Tie potom sušíme zavesené v tieni. Žihlľavu som kázala odtrhnúť a umyť manželovi:-) Usušené vňate som dávala do papierových vreciek zvlášť podľa druhu.
  2. Napadlo mi, že nemusím mať na každý druh zvláštne vrecko. Obrala som listy zo všetkých druhov.
  3. Tie som cez sitko osiala.
  4. Takto vyzerajú osiate listy.
  5. Tie som dala do sklenej fľašky.