Foto: tatranka
Je to jednoduchý a rýchly zákusok.Trochu je zvláštny tým spôsobom,že kvôli chuti a aby neoschol,potieram ho lekvárom.Tento recept nemám dlho.Zaujal ma a preto ho Zobraziť celý popisJe to jednoduchý a rýchly zákusok.Trochu je zvláštny tým spôsobom,že kvôli chuti a aby neoschol,potieram ho lekvárom.Tento recept nemám dlho.Zaujal ma a preto ho ponúkam.
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 kus |
|
250 g |
|
dve hrste |
|
5 lyžíc |
|
1 balíček |
|
2 ks |
|
z 1 citróna |
|
2 lyžice |
|
3 lyžičky , lubovolný |
|
2 lyžičky |
|
6 -7 kociek -na polevu |
|
4 lyžice |
|
lyžička |
|
Postup
-
1
Mrazené,lístkové cesto,rozdelím na polovicu.Obidve polovice vyvalkám na tenko.Pripravím si tvarohovú plnku. Do nej dám 2 žĺtka,práškový cukor,vanilkový cukor.Vymiešam.Pridám 2 lyžice masla,vymiešam.Potom tvaroh,citrónovú kôru,škoricu,hrozienka.Na koniec pridám 2 lyžice kokosu.Kým vyšľahám bielka na tuho,potriem vyválkané boky cesta a stranu ktorou bude závin končiť,asi na dva centimetre.Bielko nám slúži,ako lepidlo. Zvyšok bielok vyšľahám a pridám do plnky.
-
2
Na vyválkané cesto nanesiem tvarohovú plnku.
-
3
Cesto zaviniem ako závin a prenesiem na suchý plech.
-
4
Rúru vyhrejem na 220 stupňov.Na tomto stupni pečiem asi 15 minút.Cesto pred pečením nenatieram ničím!!!!!!! Po 15 minútach teplotu stiahnem na 170 stupňov a pečiem ďalších 30 minút. Po upečení závinu ešte horúci potriem lekvárom,rozrobený s vodou.Nechám vychladnúť.
-
5
Lekvár,rozrobený s vodou,ktorým potieram vrch závinu.Tento krát to bol lekvár jahodový.No môže byť ľubovolný.
-
6
Keď závin vychladne,lyžicou na husto robím čary-máry po chrbte koláča.Nemá to byť súvislá vrstva.Koláč je hotový.Veľmi chutný.
-
7
Naservírované.
Diskusia k receptu