Dobrý závin (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je to jednoduchý a rýchly zákusok.Trochu je zvláštny tým spôsobom,že kvôli chuti a aby neoschol,potieram ho lekvárom.Tento recept nemám dlho.Zaujal ma a preto ho ponúkam.

35 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrazené,lístkové cesto,rozdelím na polovicu.Obidve polovice vyvalkám na tenko.Pripravím si tvarohovú plnku. Do nej dám 2 žĺtka,práškový cukor,vanilkový cukor.Vymiešam.Pridám 2 lyžice masla,vymiešam.Potom tvaroh,citrónovú kôru,škoricu,hrozienka.Na koniec pridám 2 lyžice kokosu.Kým vyšľahám bielka na tuho,potriem vyválkané boky cesta a stranu ktorou bude závin končiť,asi na dva centimetre.Bielko nám slúži,ako lepidlo. Zvyšok bielok vyšľahám a pridám do plnky.
  2. Na vyválkané cesto nanesiem tvarohovú plnku.
  3. Cesto zaviniem ako závin a prenesiem na suchý plech.
  4. Rúru vyhrejem na 220 stupňov.Na tomto stupni pečiem asi 15 minút.Cesto pred pečením nenatieram ničím!!!!!!! Po 15 minútach teplotu stiahnem na 170 stupňov a pečiem ďalších 30 minút. Po upečení závinu ešte horúci potriem lekvárom,rozrobený s vodou.Nechám vychladnúť.
  5. Lekvár,rozrobený s vodou,ktorým potieram vrch závinu.Tento krát to bol lekvár jahodový.No môže byť ľubovolný.
  6. Keď závin vychladne,lyžicou na husto robím čary-máry po chrbte koláča.Nemá to byť súvislá vrstva.Koláč je hotový.Veľmi chutný.
  7. Naservírované.