Dobrý závin (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je to jednoduchý a rýchly zákusok.Trochu je zvláštny tým spôsobom,že kvôli chuti a aby neoschol,potieram ho lekvárom.Tento recept nemám dlho.Zaujal ma a preto ho ponúkam.
35 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup
- Mrazené,lístkové cesto,rozdelím na polovicu.Obidve polovice vyvalkám na tenko.Pripravím si tvarohovú plnku. Do nej dám 2 žĺtka,práškový cukor,vanilkový cukor.Vymiešam.Pridám 2 lyžice masla,vymiešam.Potom tvaroh,citrónovú kôru,škoricu,hrozienka.Na koniec pridám 2 lyžice kokosu.Kým vyšľahám bielka na tuho,potriem vyválkané boky cesta a stranu ktorou bude závin končiť,asi na dva centimetre.Bielko nám slúži,ako lepidlo.
Zvyšok bielok vyšľahám a pridám do plnky.
- Na vyválkané cesto nanesiem tvarohovú plnku.
- Cesto zaviniem ako závin a prenesiem na suchý plech.
- Rúru vyhrejem na 220 stupňov.Na tomto stupni pečiem asi 15 minút.Cesto pred pečením nenatieram ničím!!!!!!! Po 15 minútach teplotu stiahnem na 170 stupňov a pečiem ďalších 30 minút.
Po upečení závinu ešte horúci potriem lekvárom,rozrobený s vodou.Nechám vychladnúť.
- Lekvár,rozrobený s vodou,ktorým potieram vrch závinu.Tento krát to bol lekvár jahodový.No môže byť ľubovolný.
- Keď závin vychladne,lyžicou na husto robím čary-máry po chrbte koláča.Nemá to byť súvislá vrstva.Koláč je hotový.Veľmi chutný.
- Naservírované.