Nepečená orechová roláda
Dobrá roláda (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Túto nepečenú roládu s názvom "Dobrá roláda" si pamätám odmala. Robila ju moja babička, potom mamka a ako deti sme ju milovali.* Neskôr ako dospelí sme ju prebrali a pokračovali s jej prípravou vo svojich domácnostiach. A chutila aj kvôli svojej jednoduchej príprave.
1 ks porcia |
30 minút príprava |
Postup
- Všetky prísady na cesto dôkladne premiesime.
- Z cesta vytvarujeme valec a jeho povrch aj dosku jemne posypeme práškovým cukrom.
- Potom cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra.
- Suroviny na náplň vyšľaháme a rozotrieme na cesto.
- Zrolujeme do rolády. Dáme do chladničky postáť do druhého dňa.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a krájame na asi 1 cm hrubé rezy.