Nepečená orechová roláda

Dobrá roláda (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Túto nepečenú roládu s názvom "Dobrá roláda" si pamätám odmala. Robila ju moja babička, potom mamka a ako deti sme ju milovali.* Neskôr ako dospelí sme ju prebrali a pokračovali s jej prípravou vo svojich domácnostiach. A chutila aj kvôli svojej jednoduchej príprave.

1 ks
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na cesto dôkladne premiesime.
  2. Z cesta vytvarujeme valec a jeho povrch aj dosku jemne posypeme práškovým cukrom.
  3. Potom cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra.
  4. Suroviny na náplň vyšľaháme a rozotrieme na cesto.
  5. Zrolujeme do rolády. Dáme do chladničky postáť do druhého dňa.
  6. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a krájame na asi 1 cm hrubé rezy.