Dobošová torta (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Moj priatel oslavuje 21 narodeniny , tak som mu urobila radosť .

180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si plechy vymastíme a vysypeme múkou a podla toho aký chceme aby torta mala tvar si ho naznačíme do múky, ja robím dobošku na plechy pretože sa mi to tak robí lepšie ako v kruhoch .
  2. Vajíčka si vyšľaháme , pridáme cukor a múku . Robila som na dva krát lebo by mixér nestíhal a aj cesto bolo vyšľahanejšie. Vyšľahané cesto lyžicou dávame do kruhov na plech (5 plných pl na jeden kruh)
  3. Takto uložené cesto pomaly roztierame až k naznačenému okraju .
  4. Ked je cesto úplne rozotreté dáme ho piet do vyhriatej trúby .
  5. Pri pečení striehneme každú chvílku aby nám korpusy nezhoreli , pretože sú veľmi tenučké .
  6. Ked korpusy upečieme , necháme ich chladnút no na sebe najviac 4 , zatial si pripravíme puding z mlieka , zlatych klasov a múky .
  7. Ked nám puding vychladne , tak si vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom ( ak je puding málo sladký ) a s kakaom .
  8. Do takto vyšľahaného masla pridávame pomaly puding .
  9. Na korpusy pokvapkam rum , kto ako má rád .
  10. A následne nanášame krém a ukladáme na seba .
  11. asi takto :-)
  12. Ked to máme všetko hotové tortu obtrieme zvyšným krémom .
  13. A ľubovolne ozdobíme .
  14. Môžme podávať!!!
  15. Dobrú chuť ! :-D