Diétna fašírko - placka

dadajka - bez fotkydadajka, 24. mája 2012

Veľká mňamka ... . Toto jedlo som včera vymyslela spôsobom "čo chladnička dá" a keďže sa stravujem v tomto období diétne dovoľujem si Zobraziť celý popisVeľká mňamka ... . Toto jedlo som včera vymyslela spôsobom "čo chladnička dá" a keďže sa stravujem v tomto období diétne dovoľujem si ho zaradiť i do tejto kategórie. Pokiaľ by sa nepridal rohlík ide dokonca o delenú stravu. Treba vyskúšať aj bez neho, bežne tak robievam fašírky a sú rozhodne zjediteľné. Fotky som nestihla urobiť, míňalo sa to ako "teplé rožky" .

60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
3/4 ks
100 g
3 ks
1 ks
1 ks
0,15 l




Postup

  1. 1

    Namočiť na menšie kúsky nakrájaný grahamový rohlík a zaliať vlažným mliekom, nechať nasiaknuť (zmäknúť) a rozmačkať. Kuracie prsia bez kože( a kosti :-) pomlieť a pridať k rohlíkom. Nastrúhať cukinu (aj so šupkou pokiaľ je plod mladý) na väčšiu veľkosť a na rovnakú veľkosť postrúhať i syr. Pridať vajíčko (možno dve, záleží od veľkosti). Podľa vlastnej chuti pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, č. korenie a majoránku.

  2. 2

    Na grilovaciu panvicu (alebo aj teflónovú) dať olivový olej dľa potreby, tak aby fašírky v oleji neplávali. Veľkou lyžicou naniesť hmotu na horúcu panvicu a a roztlačiť do tvaru placky. Poprepichovať vidličkou, aby sa to upieklo i vnútri. Pokiaľ by sa vám viac pripekali pripravte si prezle z grahamového rohlíka (vysušený rohlík nastrúhajte najemno) a hmotu v nej mierne vyváľajte a až potom dajte na panvicu.

  3. 3

    Dá sa to upiecť aj vcelku v rúre. Postačí poprášiť na mierne naolejovanú zapekaciu formu grahamové prezle a hmotu vyliať a posypať zostatkom prezlí. Popichať vidličkou. Piecť na 200 C pokiaľ hmota nestvrdne= mäso je prepečené. Podávala som to s orestovaným baklažánom, cukinou a miešaným šalátom.

Diskusia k receptu

gamaria
páči sa mi to, a ja to skúsim zabalit do fólie a dať do paráka.
maladada
dobrý receptík, ja niekedy fašírku zahusťujem sojovou drťou.
dadajka
no to ma nenapadlo, casto premyslam ako co najdietnejsie jedlo zahustit, väcsinou to vyriesim tak ze nezahustim ... ved aj to je jeditelne :-)
dadajka
parak mam aj ja, to znie este dietnejsie :-), dajte vediet ci to vyslo
martamm
Ja tiež zahusťujem sojovou drvinou, alebo bielym tofu, ale vyskusam Tvoj recept a upeciem vcelku na plechu...