Diétna fašírko - placka

Autor receptu: dadajka

Veľká mňamka ... . Toto jedlo som včera vymyslela spôsobom "čo chladnička dá" a keďže sa stravujem v tomto období diétne dovoľujem si ho zaradiť i do tejto kategórie. Pokiaľ by sa nepridal rohlík ide dokonca o delenú stravu. Treba vyskúšať aj bez neho, bežne tak robievam fašírky a sú rozhodne zjediteľné. Fotky som nestihla urobiť, míňalo sa to ako "teplé rožky" .

60 minút
príprava

Postup

  1. Namočiť na menšie kúsky nakrájaný grahamový rohlík a zaliať vlažným mliekom, nechať nasiaknuť (zmäknúť) a rozmačkať. Kuracie prsia bez kože( a kosti :-) pomlieť a pridať k rohlíkom. Nastrúhať cukinu (aj so šupkou pokiaľ je plod mladý) na väčšiu veľkosť a na rovnakú veľkosť postrúhať i syr. Pridať vajíčko (možno dve, záleží od veľkosti). Podľa vlastnej chuti pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, č. korenie a majoránku.
  2. Na grilovaciu panvicu (alebo aj teflónovú) dať olivový olej dľa potreby, tak aby fašírky v oleji neplávali. Veľkou lyžicou naniesť hmotu na horúcu panvicu a a roztlačiť do tvaru placky. Poprepichovať vidličkou, aby sa to upieklo i vnútri. Pokiaľ by sa vám viac pripekali pripravte si prezle z grahamového rohlíka (vysušený rohlík nastrúhajte najemno) a hmotu v nej mierne vyváľajte a až potom dajte na panvicu.
  3. Dá sa to upiecť aj vcelku v rúre. Postačí poprášiť na mierne naolejovanú zapekaciu formu grahamové prezle a hmotu vyliať a posypať zostatkom prezlí. Popichať vidličkou. Piecť na 200 C pokiaľ hmota nestvrdne= mäso je prepečené. Podávala som to s orestovaným baklažánom, cukinou a miešaným šalátom.