Diétna fašírko - placka
Autor receptu: dadajka
Veľká mňamka ... . Toto jedlo som včera vymyslela spôsobom "čo chladnička dá" a
keďže sa stravujem v tomto období diétne dovoľujem si ho zaradiť i do tejto kategórie.
Pokiaľ by sa nepridal rohlík ide dokonca o delenú stravu. Treba vyskúšať aj bez neho,
bežne tak robievam fašírky a sú rozhodne zjediteľné.
Fotky som nestihla urobiť, míňalo sa to ako "teplé rožky" .
Postup
- Namočiť na menšie kúsky nakrájaný grahamový rohlík a zaliať vlažným mliekom, nechať nasiaknuť (zmäknúť) a rozmačkať.
Kuracie prsia bez kože( a kosti :-) pomlieť a pridať k rohlíkom.
Nastrúhať cukinu (aj so šupkou pokiaľ je plod mladý) na väčšiu veľkosť a na rovnakú veľkosť postrúhať i syr.
Pridať vajíčko (možno dve, záleží od veľkosti).
Podľa vlastnej chuti pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, č. korenie a majoránku.
- Na grilovaciu panvicu (alebo aj teflónovú) dať olivový olej dľa potreby, tak aby fašírky v oleji neplávali. Veľkou lyžicou naniesť hmotu na horúcu panvicu a a roztlačiť do tvaru placky. Poprepichovať vidličkou, aby sa to upieklo i vnútri.
Pokiaľ by sa vám viac pripekali pripravte si prezle z grahamového rohlíka (vysušený rohlík nastrúhajte najemno) a hmotu v nej mierne vyváľajte a až potom dajte na panvicu.
- Dá sa to upiecť aj vcelku v rúre. Postačí poprášiť na mierne naolejovanú zapekaciu formu grahamové prezle a hmotu vyliať a posypať zostatkom prezlí. Popichať vidličkou. Piecť na 200 C pokiaľ hmota nestvrdne= mäso je prepečené.
Podávala som to s orestovaným baklažánom, cukinou a miešaným šalátom.