Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou

sonulienka - fotkasonulienka, 1. marca 2014

Tiež na oslavu preto dia. Nefotila som postup.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
3 PL
1 PL
1 ČL
2 ČL
Plnka:
500 g
400 g
400 g
40 g
800 ml.
4 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si upiekla korpus, pokiaľ sa mi korpus piekol som si dala napučať želatínu tak asi 10-15 minút do ktorej som pridala zero a vodu. Potom som ju zohriala - miešala som pokiaľ sa želatína nerozpustila. /Nevarila som/.Rozdelila som ju na 2 polovice. Keď bol korpus upečený a vychladnutý dala som okolo potravinársku fóliu a potom som ho potrela jahodovým džemom.

    Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Rozmiešala som si tvaroh,jogurt a kyslú smotanu pridala vanilku asi 2 ČL a dobre rozmiešala. Rodelila na dve časti. Do prvej som priliala vychladnutú želatínu a naliala na korpus. Ale pozor keď budete nalievať túto prvú časť plnky na korpus musíte si korpus držať rukami pokiaľ nenasiakne plnkou a až potom dať do chladničky inak by Vám korpus vyplával na vrch a plnka by bola dole. Totiž keď nalejete želatínu do tvarohovej plnky to zredne. Ale nemusíte sa báť dobre to stuhne. Alebo ak nechcete nemusíte upiecť korpus a rovno len plnku a ozdobiť ovocím. Ja to nesiem na oslavu tak som takto riešila.

  3. 3

    Keď bola prvá časť dobre stuhnutá pridala som druhú časť do ktorej som pridala 2 PL kakaa a druhú časť želatíny a znovu dala stuhnúť. Nakoniec si ušľaháte do tuha šľahačku pridáte vanilku a mascarpone dobre vymiešate a ozdobíte tortu. Mne ostali ešte čokoládové ozdoby tak som použila.

  4. 4

    Pridávam obrázok s oslávenkyňou

    Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou - obrázok 4
  5. 5

    A torta v reze

    Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou - obrázok 5
  6. 6

    No a posledný záber.

    Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Tortička akurát pre mňa, ale by som musela nahradiť tú bezlepkovú múku inou, a ozaj stačí len jedna lyžica? To je inak fajn, menej sacharidov. A mascarpone a šľahačka je 250 g.?
sonulienka
@evanaaa kludne si daj múku akú používaš a keď dáš orechy tak Ti stačí jedna lyžica. Už som robila korpus aj bez múky len s orechov. A áno mascarpone má 250 g. a najlepší je z Lídla. Šľahačku používam Rajo 33% a tá je 250 ml.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia