Detská výživa

dorisa - fotkadorisa, 12. novembra 2010
Detská výživa
Foto: dorisa

Chystala som sa robiť detskú výživu z jabĺk,ktoré sa nám mali urodiť. Nakoľko sme nemali v záhradke ani jedno jablko, tak recept mi je Zobraziť celý popisChystala som sa robiť detskú výživu z jabĺk,ktoré sa nám mali urodiť. Nakoľko sme nemali v záhradke ani jedno jablko, tak recept mi je na túto sezónu nanič. Tak, ak niekto má veľa jabĺčok, skúste si urobiť túto pochúťku pre deti, aj pre dospelých. Nafotila som výživu z minuleho roka, ešte je v špajzi zopár pohárov. Je to lahodá desiata pre vaše deti a vnúčatá. Pridala som k nim piškoty.

45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 kg
200-300 g
2 ks
1 ks
1,5 l




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme , zbavíme jaderníkov, nakrájame na drobnejšie kúsky, dáme podusiť do veľkej nádoby, pridáme cukor. Samé pustia šťavu. Potom pridáme vanikový cukor. Keď sa jablká rozvaria(možme ich aj rozmixovať na hladkú hmotu), tak si v 1,5 litri vody zmiešame 2 zlaté klasy, a vlejeme do jablkovej zmesi, necháme prevrieť. Detskú výživu plníme najlepšie do malých pohárikov od detskej výživy, alebo do rodinného balenia- 7dcl pohárov. Možete ich aj sterelizovať.

Diskusia k receptu

danculka
Takúto výživu som ešte nerobila.Maminke /95r./som robila len poto rozmixovanie a sterilizovala som ju.Ale vyskúšam to.Dík.
marianna76
No nemáme veľa jabĺk ale mám také, ktoré nechcú jesť, sú kyslekavejšie. tak určite spravím túto dobrotu. Aj som na ňu myslela dávnejšie, len som sa k nej nedostala.
tothka
Takejto výživy som navarila mojej vnučke tri dávky, každú som ochutila inak pridaním marhuľového, jahodového alebo ríbezľového džemu.
Je to dobrá zmena chuti a veru aj chutí.
sonijamt
recept poznám, robievam takú istú výživu už niekoľko rokov, je veľmi dobrá, len tento rok bola ozaj bieda s jabĺčkami:-( Skúšala som aj tak, že napr.do polovice som rozmixovala jahody, alebo marhule ale sme skonštatovali, že takáto čistá chutí najlepšie
babi
detskú výživu aj ja robievam, je to skvelé využitie jabĺk, ak máte prebytky. Ja som všaj nedávala Zlatý klas. Može sa to s nim sterilizovať?
hamana
Ja som toho roku robila detskú vyživu pre mojú pravnúčku ,ktorá má 5 mesiacov teraz a nepridavala som tam nič,len som dlho varila aj 4 hod. Potom som rozmixovala naliala do malých fľaštičiek a sterilizovala 15 min. Malé babetka vraj nemáju do 7 mes. nič s lepkom papať.
majkamojka
veľmi dobrý recept... práve som dokončila sterilizáciu a vyšlo 14 pohárov 2dcl a 5 x 1dcl :-) no a ešte trošku na tanierik a po tej len tak pľaslo :-) ... Ďakujem za receptík
rulik
bieda bola toho roku aj u nás, ukladám na budúci rok
marika21
Robila som podľa tvojho receptu, dala som menej vody. Vnúčik ju zjedol do mesiaca. Ochutnal, z fľašky. Pridávali sme mu do uvarenej detskej krupice. Tak ju spapal. Má 2 a pol roka. Možno to niekomu pomôže. Sterilizovala som ju. Jabľčka zlatý delícius , sladké. Môže sa dať menej cukru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia