Foto: stacy77777
Torty,ktoré budem uvádzať, som piekla už dosť dávno,preto neuvádzam foto postup. Nakoľko dve z mojich detí majú s 3ročným odstupom narodeniny v jeden deň,vždy Zobraziť celý popisTorty,ktoré budem uvádzať, som piekla už dosť dávno,preto neuvádzam foto postup. Nakoľko dve z mojich detí majú s 3ročným odstupom narodeniny v jeden deň,vždy chceli veľkú tortu. Recept je vlastne výber toho, čo nám z viacerých receptov chutilo najviac. Žiaľ,figúrky nie sú moja výroba,sú kupované.Suroviny sú na jednu tortu!!
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Bledé cesto-2kusy: | |
40 dkg |
|
40 dkg |
|
10 ks |
|
12 lyžíc vlažná |
|
2 ks |
|
Tmavé cesto: | |
20 dkg |
|
20 dkg |
|
5 ks |
|
6 lyžíc vlažná |
|
1 ks |
|
10 dkg |
|
Plnka č.1: | |
4 ks |
|
25 dkg |
|
20 dkg |
|
8 dkg |
|
1 dcl alebo príchuť |
|
12 dkg |
|
Plnka č.2: | |
15 dkg |
|
5 lyžíc |
|
12 dkg |
|
25 dkg |
|
1 ks |
|
Zdobenie: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Práškový cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme vlažnú vodu,múku s práškom do pečiva a z bielkov vymiešaný sneh. Cesto rozdelíme na dve časti,každú upečieme zvlášť na vymastenom a múkou vysypanom plechu.Pečieme na 170 stupňoch,kým sa neoddeľujú okraje cesta od plechu,cca 20 minút. Opakujeme postup aj pri tmavom ceste,len miesto vody dáme vlažnú kávu a kakao.
- 2
Tmavá plnka je veľmi ľahko a rýchlo hotová. Všetky ingrediencie sa môžu spolu vymiešať naraz.
- 3
Bledá plnka: mleté orechy rozmiešame s horúcim mliekom,necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou a vmiešame vychladenú orechovú zmes.
- 4
Tortu robíme nasledovne: bledé cesto potrieme džemom,natrieme tmavú plnku/ trocha si môžeme nechať na záverečné zdobenie/. Priložíme tmavý plát, opäť džem,bledú plnku. Posledný bledý plát priložíme navrch. Tortu po celom obvode a vrchu potrieme tuho vyšľahanou šľahačkou,dozdobíme tmavou plnkou,prípadne figúrkami. V dnešnej dobe krásnych marcipánových toriet,ktoré vyzerajú viac ako umelecké diela tá moja vyzerá troška starosvetsky,ale my maminky ich pre tie naše deti predsa pečieme z lásky. A to je hlavné. Ak sa niekto odhodlá na takúto tortu,odporúčam zvlášť tmavú kakaovú plnku,je veľmi dobrá,používam ju aj na zákusok. Dobrú chuť!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu