Detská narodeninová torta

stacy77777 - fotkastacy77777, 26. marca 2012

Torty,ktoré budem uvádzať, som piekla už dosť dávno,preto neuvádzam foto postup. Nakoľko dve z mojich detí majú s 3ročným odstupom narodeniny v jeden deň,vždy Zobraziť celý popisTorty,ktoré budem uvádzať, som piekla už dosť dávno,preto neuvádzam foto postup. Nakoľko dve z mojich detí majú s 3ročným odstupom narodeniny v jeden deň,vždy chceli veľkú tortu. Recept je vlastne výber toho, čo nám z viacerých receptov chutilo najviac. Žiaľ,figúrky nie sú moja výroba,sú kupované.Suroviny sú na jednu tortu!!

25
porcií
100 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Bledé cesto-2kusy:
40 dkg
40 dkg
10 ks
12 lyžíc vlažná
2 ks
Tmavé cesto:
20 dkg
20 dkg
5 ks
6 lyžíc vlažná
1 ks
10 dkg
Plnka č.1:
4 ks
25 dkg
20 dkg
8 dkg
1 dcl alebo príchuť
12 dkg
Plnka č.2:
15 dkg
5 lyžíc
12 dkg
25 dkg
1 ks
Zdobenie:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Práškový cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme vlažnú vodu,múku s práškom do pečiva a z bielkov vymiešaný sneh. Cesto rozdelíme na dve časti,každú upečieme zvlášť na vymastenom a múkou vysypanom plechu.Pečieme na 170 stupňoch,kým sa neoddeľujú okraje cesta od plechu,cca 20 minút. Opakujeme postup aj pri tmavom ceste,len miesto vody dáme vlažnú kávu a kakao.

  2. 2

    Tmavá plnka je veľmi ľahko a rýchlo hotová. Všetky ingrediencie sa môžu spolu vymiešať naraz.

  3. 3

    Bledá plnka: mleté orechy rozmiešame s horúcim mliekom,necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou a vmiešame vychladenú orechovú zmes.

  4. 4

    Tortu robíme nasledovne: bledé cesto potrieme džemom,natrieme tmavú plnku/ trocha si môžeme nechať na záverečné zdobenie/. Priložíme tmavý plát, opäť džem,bledú plnku. Posledný bledý plát priložíme navrch. Tortu po celom obvode a vrchu potrieme tuho vyšľahanou šľahačkou,dozdobíme tmavou plnkou,prípadne figúrkami. V dnešnej dobe krásnych marcipánových toriet,ktoré vyzerajú viac ako umelecké diela tá moja vyzerá troška starosvetsky,ale my maminky ich pre tie naše deti predsa pečieme z lásky. A to je hlavné. Ak sa niekto odhodlá na takúto tortu,odporúčam zvlášť tmavú kakaovú plnku,je veľmi dobrá,používam ju aj na zákusok. Dobrú chuť!!

    Detská narodeninová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

elisticka
vyborna torticka:-) do tej tmavej plnky idu surove zltka no musi byt senzacna ale trosku sa toho bojim z kupovanych vajec...
martamm
Prekrasna s tymi figurkami z rozpravky, tusim sa inspirujem...Urcite bude aj vyborna, dobre si nakombinovala prichute. Len jednu vyhradu ma moj organozmus, vela tukov. Jedno maslo nahradim pudingom a bude pre nas tak akurat, inac super...
mataliptak
to je krásna tortička .... a určite velmi chutná bola ... tú kakaovú plnku netreba obiť nad parou ked tam idú žltky ???
stacy77777
Ďakujem všetkým! mataliptak-tmavú plnku netreba robiť nad parou,ja viem,všetky máme akosi zafixované,že by sa nemali konzumovať surové žĺtka,doposiaľ sme doma s tým nemali problém a pravdu povediac,salmonela sa dá chytiť hocikde.....
ethanel
fuu ha tak niekto musel mat fakt radost ... tie postavicky su chutne :)
jarunka
Peknucka torticka pre deti. Ja mam 5 vnucat. najstarsi ma 6 rokov a ked sa zideme vsetci spolu, tak aj potrebujeme taku velku tortu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia