Detská narodeninová torta

Autor receptu: stacy77777

Torty,ktoré budem uvádzať, som piekla už dosť dávno,preto neuvádzam foto postup. Nakoľko dve z mojich detí majú s 3ročným odstupom narodeniny v jeden deň,vždy chceli veľkú tortu. Recept je vlastne výber toho, čo nám z viacerých receptov chutilo najviac. Žiaľ,figúrky nie sú moja výroba,sú kupované.Suroviny sú na jednu tortu!!

25
porcií
100 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme vlažnú vodu,múku s práškom do pečiva a z bielkov vymiešaný sneh. Cesto rozdelíme na dve časti,každú upečieme zvlášť na vymastenom a múkou vysypanom plechu.Pečieme na 170 stupňoch,kým sa neoddeľujú okraje cesta od plechu,cca 20 minút. Opakujeme postup aj pri tmavom ceste,len miesto vody dáme vlažnú kávu a kakao.
  2. Tmavá plnka je veľmi ľahko a rýchlo hotová. Všetky ingrediencie sa môžu spolu vymiešať naraz.
  3. Bledá plnka: mleté orechy rozmiešame s horúcim mliekom,necháme vychladnúť.Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou a vmiešame vychladenú orechovú zmes.
  4. Tortu robíme nasledovne: bledé cesto potrieme džemom,natrieme tmavú plnku/ trocha si môžeme nechať na záverečné zdobenie/. Priložíme tmavý plát, opäť džem,bledú plnku. Posledný bledý plát priložíme navrch. Tortu po celom obvode a vrchu potrieme tuho vyšľahanou šľahačkou,dozdobíme tmavou plnkou,prípadne figúrkami. V dnešnej dobe krásnych marcipánových toriet,ktoré vyzerajú viac ako umelecké diela tá moja vyzerá troška starosvetsky,ale my maminky ich pre tie naše deti predsa pečieme z lásky. A to je hlavné. Ak sa niekto odhodlá na takúto tortu,odporúčam zvlášť tmavú kakaovú plnku,je veľmi dobrá,používam ju aj na zákusok. Dobrú chuť!!