Detská čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Nutella, čokoláda a mascarpone sú zárukou, že táto tortička nezostáva deťom na tanieroch, naopak, vždy si prídu ešte po dupľu ;) Naposledy som ju robila na narodeniny mojej dcéry, ktorá túžila mať na torte šmolkov a hoci ja nie som moc na poťahové torty, treba sa občas prispôsobiť. Torta mala veľký úspech...

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tento recept je na mensiu (hornu) tortu, spodnu som robila orieskovu, vzdy sa snazim poschodove torty robit tak, aby sa dali zlozit a samostatne krajat, nemam rada "polmetrove" kusy na tanieri. Pod vrchnu tortu si vystrihnem z kartonu trosicku mensi podnos ako samotna torta, aby netrcal a obalim do alobalu(potr. folie). Takto dam aj hostom moznost vybrat tu tortu, co maju radsej ;)
  2. V hrnci si na miernom ohni rozpustim cokoladu s trochou vody, pridam maslo, odstavim a necham vychladnut.
  3. Do vychladnutej cokolady pridam zltka, cukor a dobre vymiesam rucnym mixerom.
  4. Z bielkov a stipky soli vyslaham sneh a jemne rucne primiesam k cokoladovej zmesi.
  5. Na zaver pridam muku s PDP a upeciem na 180° asi 30 -35 minut. Na krem len jednoducho zmiesam mascarpone s nutellou. Korpus rozrezem na 2 casti(ak sa podari aj na 3, bude este lepsia). Mozem potriet dzemom, natriem krem.(trochu kremu necham na potretie celej torty)
  6. Na tuto smolkovu tortu som si vyrobila domcek(hribik), upiekla som v miske piskot na hlavicku hribiku, vyrezala spodnu cast a obalila do potahovky, vyrobila som rebrik, kvety, motylikov, hribiky, kosik...
  7. No a samozrejme som vymodelovala smolkov, ja najradsej pouzivam cukrove cesto, velmi dobre drzi, je lacne a hlavne bez eciek, recept jsom opisala tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/adventny-kalendar-z-keksov-fotorecept/34002-recept.html
  8. Tu je konecne vysledok, Natalka bola nadsena ;)