Dedkove palacinky

bonpari - fotkabonpari, 20. februára 2011
Dedkove palacinky
Foto: bonpari

Dedko je ešte len pol roka na dôchodku a už sa mení na ženu, ako on sám hovorí :) Celý deň vypeká a vyvára, Zobraziť celý popisDedko je ešte len pol roka na dôchodku a už sa mení na ženu, ako on sám hovorí :) Celý deň vypeká a vyvára, len aby sa nenudil. A do toho stíha ešte aj upratovať a záhradu obriadiť. Závidím mu toľko energie. Odkedy som vyskúšala jeho palacinky, robievam už iba tie. Sú oveľa jemnejšie a chutnejšie, ako ktorékoľvek iné, čo som skúšala doteraz.. Prípravu zvládnu aj "nekuchári" či deti, pretože je to veľmi jednoduché a rýchle..

7
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
150 g
2 celé
1




Postup

  1. 1

    V mise vyšľahaj cukor s vajcami. Keď je cukor rozpustený a farba žĺtkov zbledne, môžeš pridávať ďalšie suroviny.

  2. 2

    Za neustáleho šľahania prisýpaj preosiatu múku a prilievaj mlieko postupne, na striedačku, podľa hustoty cesta. Cesto ma prekvapilo veľmi riedkou konzistenciou a najprv som mu veľmi nedôverovala. Treba ho dať na minimálne pol hodinu do chladničky alebo na chladné miesto.

  3. 3

    Potom stačí už len opekať na panvici, ktorá sa môže potrieť troškou oleja. Ja dávam na veľkú panvicu jednu polievkovú naberačku, potom sú pekné tenké. Z tejto dávky vyjde tak 5 hrubých alebo 7 tenkých palaciniek, preto treba množstvo surovín násobiť podľa počtu jedákov. Palacinky sú tenké, krehké, rýchle a naozaj veľmi chutné.

Diskusia k receptu

bonpari
nie su vobec presladene a napriek tomu, ze tam nie je prdopec, su jemne a nadychane..
ejta
My robíme takmer navlas rovnaké, iba toho mlieka je o 100 ml menej : na 1 vajíčko 100 ml mlieka a 50g múky.... Fakt sú super a dajú sa urobiť úplne tenulinké
1x alica1
ejta
Alebo keď tak lepšie pozerám, dávame vlastne o 1 vajíčko navyše :-)
jena
Bože, to je skvely dedko! Aj ja chcem takého!
marienka44
@Bonpari ,chýba mi v tom Tvojom recepte trochu soli, stipka.
Ja mam od prvej palacinky vsetky dobré a miesam vsetko na mixeri, do toho pmixera dam aj trochu ovsennych vlociek pre vyzivu. Zostanu po nich len male bodky po rozmixovaní. Ani ja nedavam kyp. prášok. :-) Moze sa vraj dat aj trochu oleja a netreba uz mastit panvicu.
dada777
Súhlasím s marienkou44, ja do cesta pridávam trochu oleja, palacinky sú takto diétne.
sailero
Ja tiez STIPKU SOLI do cesta= palacinky robim uz 15 rokov pre dceru= jej najoblubenejsie su plnene cokoladovym pudingom. Na uplnom zaciatku to boli lekvarove a raz, len tak so zartu sme ich naplnili pudingom.
bonpari
moj priatel ma najradsej plnene jahodovym dzemom a poliate zvrchu vanilkovym pudingom
jansam
Ja dávam do palacinkového cesta troška prášku do pečiva,sú potom mäkkučké.
tilau
skúšala som palacinky podľa dedka a musím povedať že chuťovo boli naozaj lepšie ako tie čo som robila doteraz...od teraz už len tieto...pozdravujem dedka :D
bonpari
odkazem :) je to fakt zvlastne, ze do cesta takmer nic nejde a napriek tomu sa vobec nelepia, samozrejme na teflonovej panvici, a zaroven sa daju robit uplne tenucke..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia