Foto: bonpari
Dedko je ešte len pol roka na dôchodku a už sa mení na ženu, ako on sám hovorí :) Celý deň vypeká a vyvára, Zobraziť celý popisDedko je ešte len pol roka na dôchodku a už sa mení na ženu, ako on sám hovorí :) Celý deň vypeká a vyvára, len aby sa nenudil. A do toho stíha ešte aj upratovať a záhradu obriadiť. Závidím mu toľko energie. Odkedy som vyskúšala jeho palacinky, robievam už iba tie. Sú oveľa jemnejšie a chutnejšie, ako ktorékoľvek iné, čo som skúšala doteraz.. Prípravu zvládnu aj "nekuchári" či deti, pretože je to veľmi jednoduché a rýchle..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mise vyšľahaj cukor s vajcami. Keď je cukor rozpustený a farba žĺtkov zbledne, môžeš pridávať ďalšie suroviny.
- 2
Za neustáleho šľahania prisýpaj preosiatu múku a prilievaj mlieko postupne, na striedačku, podľa hustoty cesta. Cesto ma prekvapilo veľmi riedkou konzistenciou a najprv som mu veľmi nedôverovala. Treba ho dať na minimálne pol hodinu do chladničky alebo na chladné miesto.
- 3
Potom stačí už len opekať na panvici, ktorá sa môže potrieť troškou oleja. Ja dávam na veľkú panvicu jednu polievkovú naberačku, potom sú pekné tenké. Z tejto dávky vyjde tak 5 hrubých alebo 7 tenkých palaciniek, preto treba množstvo surovín násobiť podľa počtu jedákov. Palacinky sú tenké, krehké, rýchle a naozaj veľmi chutné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja mam od prvej palacinky vsetky dobré a miesam vsetko na mixeri, do toho pmixera dam aj trochu ovsennych vlociek pre vyzivu. Zostanu po nich len male bodky po rozmixovaní. Ani ja nedavam kyp. prášok. :-) Moze sa vraj dat aj trochu oleja a netreba uz mastit panvicu.