Dedkove palacinky
Autor receptu: bonpari
Dedko je ešte len pol roka na dôchodku a už sa mení na ženu, ako on sám hovorí :) Celý
deň vypeká a vyvára, len aby sa nenudil. A do toho stíha ešte aj upratovať a záhradu
obriadiť. Závidím mu toľko energie. Odkedy som vyskúšala jeho palacinky, robievam už
iba tie. Sú oveľa jemnejšie a chutnejšie, ako ktorékoľvek iné, čo som skúšala doteraz..
Prípravu zvládnu aj "nekuchári" či deti, pretože je to veľmi jednoduché a rýchle..
7 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise vyšľahaj cukor s vajcami. Keď je cukor rozpustený a farba žĺtkov zbledne, môžeš pridávať ďalšie suroviny.
- Za neustáleho šľahania prisýpaj preosiatu múku a prilievaj mlieko postupne, na striedačku, podľa hustoty cesta. Cesto ma prekvapilo veľmi riedkou konzistenciou a najprv som mu veľmi nedôverovala. Treba ho dať na minimálne pol hodinu do chladničky alebo na chladné miesto.
- Potom stačí už len opekať na panvici, ktorá sa môže potrieť troškou oleja. Ja dávam na veľkú panvicu jednu polievkovú naberačku, potom sú pekné tenké. Z tejto dávky vyjde tak 5 hrubých alebo 7 tenkých palaciniek, preto treba množstvo surovín násobiť podľa počtu jedákov. Palacinky sú tenké, krehké, rýchle a naozaj veľmi chutné.