Dedkove palacinky

Autor receptu: bonpari

Dedko je ešte len pol roka na dôchodku a už sa mení na ženu, ako on sám hovorí :) Celý deň vypeká a vyvára, len aby sa nenudil. A do toho stíha ešte aj upratovať a záhradu obriadiť. Závidím mu toľko energie. Odkedy som vyskúšala jeho palacinky, robievam už iba tie. Sú oveľa jemnejšie a chutnejšie, ako ktorékoľvek iné, čo som skúšala doteraz.. Prípravu zvládnu aj "nekuchári" či deti, pretože je to veľmi jednoduché a rýchle..

7
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise vyšľahaj cukor s vajcami. Keď je cukor rozpustený a farba žĺtkov zbledne, môžeš pridávať ďalšie suroviny.
  2. Za neustáleho šľahania prisýpaj preosiatu múku a prilievaj mlieko postupne, na striedačku, podľa hustoty cesta. Cesto ma prekvapilo veľmi riedkou konzistenciou a najprv som mu veľmi nedôverovala. Treba ho dať na minimálne pol hodinu do chladničky alebo na chladné miesto.
  3. Potom stačí už len opekať na panvici, ktorá sa môže potrieť troškou oleja. Ja dávam na veľkú panvicu jednu polievkovú naberačku, potom sú pekné tenké. Z tejto dávky vyjde tak 5 hrubých alebo 7 tenkých palaciniek, preto treba množstvo surovín násobiť podľa počtu jedákov. Palacinky sú tenké, krehké, rýchle a naozaj veľmi chutné.