Debrecínska bravčová kotleta
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na
rozpálenom oleji. Počas opekania rezne jemne potrieme rozotreným cesnakom. Opečené
mäso vyberieme z panvice a pod tanierom ho necháme odpočinúť.
- Počas toho v tej istej panvici opečieme nakrájanú klobásu, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a paradajky. Túto zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme trochu cesnaku.
Keď je zelenina polomäkká, poprášime ju mletou paprikou a všetko dobre premiešame.
- Podávame s bravčovou kotletou. Odporúčanou prílohou sú zemiaky na rôzny spôsob. Kotletu môžeme podávať aj s domácou čalamádou a chlebom.
|