Debrecínska bravčová kotleta

Autor receptu: redakcia

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas opekania rezne jemne potrieme rozotreným cesnakom. Opečené mäso vyberieme z panvice a pod tanierom ho necháme odpočinúť.
  2. Počas toho v tej istej panvici opečieme nakrájanú klobásu, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a paradajky. Túto zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme trochu cesnaku. Keď je zelenina polomäkká, poprášime ju mletou paprikou a všetko dobre premiešame.
  3. Podávame s bravčovou kotletou. Odporúčanou prílohou sú zemiaky na rôzny spôsob. Kotletu môžeme podávať aj s domácou čalamádou a chlebom.