Výborný šalátik. Najlepší je, keď je trocha vychladený.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cvikľu nakrájam na kocky a uvarím v osolenej vode. Varím je len pár minút, aby ostala taká polo chrumkavá. Zelená fazuľky tiež uvarím. Cvikľu aj fazuľky dám do misy a nechám vychladnúť.
- 2
Kým zeleninka vychladne, tak si nakrájam syr na kocky. V malej miske zmiešam ol.olej, citrón, soľ, chilli, cesnak. Keď je zelenina vychladená, pridám k nej syr, pospem petržlenovou vňaťou a zalejem pripravenou zmesou. Zľahka premiešam. Dajte si pozor, aby ste nedali príliš veľa oleja, je to potom moc mastné a nie je to až také chutné. Šalátik dám na 2 hodinky do chladničky a može sa papať. Pokojne sa môže dať ako príloha. Ja ho mám rada len s opečeným toustíkom a najlepšie rovno z misy, lebo je taký chutný! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu