Cviklový šalát so zelenou fazuľkou

terreza - fotkaterreza, 14. septembra 2012

Výborný šalátik. Najlepší je, keď je trocha vychladený.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 PL
Na ochutenie:
4-5 PL
1-2 strúčiky
z 1/2 citrónu




Postup

  1. 1

    Cvikľu nakrájam na kocky a uvarím v osolenej vode. Varím je len pár minút, aby ostala taká polo chrumkavá. Zelená fazuľky tiež uvarím. Cvikľu aj fazuľky dám do misy a nechám vychladnúť.

  2. 2

    Kým zeleninka vychladne, tak si nakrájam syr na kocky. V malej miske zmiešam ol.olej, citrón, soľ, chilli, cesnak. Keď je zelenina vychladená, pridám k nej syr, pospem petržlenovou vňaťou a zalejem pripravenou zmesou. Zľahka premiešam. Dajte si pozor, aby ste nedali príliš veľa oleja, je to potom moc mastné a nie je to až také chutné. Šalátik dám na 2 hodinky do chladničky a može sa papať. Pokojne sa môže dať ako príloha. Ja ho mám rada len s opečeným toustíkom a najlepšie rovno z misy, lebo je taký chutný! :)

Diskusia k receptu

helca103
ja varím cviklu vždy v celku ale skúsim urobiť šalátik podľa teba.Cvikla je teraz moje časté jedlo a aby som nezabudla- vitaj na vareche
terreza
Ďakujem za privítanie...dúfam, že ti bude chutiť :)
helca103
určite bude - veď sú v ňom samé dobroty a okrem syra mám doma všetko. Cvikla sa už varí , takže bude už dnes ale bez syra....... :-)
mirkamt
Zaujímavý receptík. Cviklu mám rada, ale kedže ju nezaváram, používam ju len na polievku. Niekedy skúsim aj šalátik z nej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia