Cviklový šalát so zelenou fazuľkou

Autor receptu: terreza

Výborný šalátik. Najlepší je, keď je trocha vychladený.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cvikľu nakrájam na kocky a uvarím v osolenej vode. Varím je len pár minút, aby ostala taká polo chrumkavá. Zelená fazuľky tiež uvarím. Cvikľu aj fazuľky dám do misy a nechám vychladnúť.
  2. Kým zeleninka vychladne, tak si nakrájam syr na kocky. V malej miske zmiešam ol.olej, citrón, soľ, chilli, cesnak. Keď je zelenina vychladená, pridám k nej syr, pospem petržlenovou vňaťou a zalejem pripravenou zmesou. Zľahka premiešam. Dajte si pozor, aby ste nedali príliš veľa oleja, je to potom moc mastné a nie je to až také chutné. Šalátik dám na 2 hodinky do chladničky a može sa papať. Pokojne sa môže dať ako príloha. Ja ho mám rada len s opečeným toustíkom a najlepšie rovno z misy, lebo je taký chutný! :)