Foto: thinusch
Tento recept som našla v letáku miestnych potravín a nedalo mi nepodeliť sa oň. Nielen že dobre vyzerá, ale ešte lepšie chutí. Cvikla v Zobraziť celý popisTento recept som našla v letáku miestnych potravín a nedalo mi nepodeliť sa oň. Nielen že dobre vyzerá, ale ešte lepšie chutí. Cvikla v koláči je veľmi netradičná surovina, ale veľmi zdravá a sladká.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Mixérom vymiešame vajíčka s cukrom dopenista.
-
2
Zmiešame všetky "suché" suroviny spolu, t.j. múku, PDP, perníkové korenie a soľ.
-
3
Nastrúhanú cviklu zmiešame s olejom.
-
4
Suché suroviny pomaličky postupne ručne primiešavame do vajíčka s cukrom, len kým sa poriadne nespoja obe hmoty.
-
5
Nakoniec primiešame cviklu s olejom.
-
6
Tadaaaaa....hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
-
7
Špáratkom skúšame po pol hodinke či je hotový (každá rúra pečie inač). Korpus mierne vychladnutý opatrne vyberieme z formy.
-
8
Medzitým ako nám korpus chladne si prichystáme krém. Zmiešame maslo so smotanovou nátierkou.
-
9
Pridáme citrón a zopár kvapiek čerstvého zázvora. Cukor pridávame postupne, ja mám rada krém kyslejší ako sladký, takže každý podľa svojej chuti.
-
10
Natrieme na vychladnutý koláč a posypeme jadierkami z granátového jablka.
Diskusia k receptu