Cviklová nátierka alebo šalát

katkaalubko - bez fotkykatkaalubko, 1. septembra 2014

Zbožňujem cviklu a tak skúšam všeličo z nej urobiť túto nátierku alebo šalát som vyskúšala po prvý krát a poviem Vám nič lepšie som Zobraziť celý popisZbožňujem cviklu a tak skúšam všeličo z nej urobiť túto nátierku alebo šalát som vyskúšala po prvý krát a poviem Vám nič lepšie som v živote nejedla

Suroviny

2 ks stredne veľká
 za hrsť posekané a opražené
1 téglik malý
4 PL
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cviklu si ošúpeme a dáme variť do hrnca pokial sa neuvarí a nieje mäkká,ked vychladne tak si ju nastrúhame,pridáme už vopred posekané a opražené orechy,biely jogurt,majonézu alebo tatarku komu ako chutí a samozrejme nemusí byť presne 4PL tiež podľa potreby,trošku soli,vegety,čierneho korenia a všetko spolu zmiešame,Komu chutí si môže ešte nastrúhať syr.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ivav
Šalát vyzerá výborne a určite je veľmi chutný a navyše zdravý.
mamatata2
Tohto roku je u nás cvikla TOP a dokonca ju ľúbia aj naše vnúčatká, takže tento recept sa nám veľmi hodí, iste vyskúšam už čoskoro.
kuchticka
Lubim cviku, urcite tento recept vyskusam (bez vegety!).
Udivuje me tvoja technika. Preco cvoklu najskor osupes-okrajas? Tym vyvaris do vody najkvalitnejsie hodnoty tejto skvostnej zeleniny. Ja cviklu uvarim v supke (bez listov a korena), po uvareni sa mi da snadno-lahucko supka stiahnut.
steffik
už je v KK , asi zajtra vyskúšam, ak mi vyjde čas.

denyany
Robila som niečo podobné so smotanou a troškou cesnaku a tie orechy k tomu- fantastické!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia