Cupcakes s krémom z bielej čokolády

Autor receptu: mandarin999

Krásne, chutné, lahodné a jemné. Také sú cupcakes zdobené krémom z bielej čokolády. Ulahodia nejednému milovníkovi sladkých pochúťoch a získajú si srdcia tých, ktorí majú radi spojenie super chuti a lákavého vzhľadu. Recept je z mojej kuchyne a vznikol pospájaním roznych iných. Z každého som zobrala to najlepšie a vznikla z toho chutná a skvele vyzerajúca pochúťka.

20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr si predhrejeme rúru na 180°C. Pripravíme si cesto. Suché ingrediencie vymiešame zvlášť a ťekuté zvlášť. Nakoniec obe hmoty spojíme dohromady a plníme do cca 3/4 košíčkov, ktoré sú uložené v plechu na muffiny. Cupcakes pečieme zhruba 20 - 25 minút. Po upečení ich vytiahneme z rúry, polejeme koncentrátom (lyžička mandľovej arómy +2 lyžice vody alebo čaju) a necháme vychladnúť.
  2. Začneme robiť plnku. Heru si v mixéri vymiešame s cukrom. Medzitým si uvaríme z mlieka a Zlatého klasu hustý puding. Puding necháme vychladiť na izbovú teplotu (je dôležité, aby bol puding vychladnutý, pretože teplý by spôsobil vznik hrudiek po zmiešaní s maslom) a postupne ho pridávame k vymiešanému maslu. Rozpustíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a zašľaháme do plnky. Nakoniec k plnke pridáme 2 lyžice rumu a farbivo podľa fantázie. Pomocou špicu a zdobiaceho vrecúška nazdobíme plnku na cupcakes.
  3. Na záver si pripravíme tortové želé podľa návodu, pridáme k nemu troška farbiva a obalujeme v ňom višne, ktoré následne poukladáme na cupcakes. Výsledné koláčiky nielen dobre chutia, ale aj vyzerajú.