Foto: bonpari
Túto polievku vymyslela moja mamina. Je jednoduchá a dá sa pripravovať nielen z cukiny, ale môžeme použiť i brokolicu či hrášok. Všetky obmeny sú Zobraziť celý popisTúto polievku vymyslela moja mamina. Je jednoduchá a dá sa pripravovať nielen z cukiny, ale môžeme použiť i brokolicu či hrášok. Všetky obmeny sú rovnako chutné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Ak máme mladú cukinu, tak ju len umyjeme a pokrájame na kocky. Ak je cukina staršia, tak ju ošúpeme a vydlabeme vnútro, ktoré vyhodíme a potom krájame na kocky. Rovnako na kocky pokrájame aj zemiaky.
-
3
Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji a keď je sfarbená dosklovita, pridáme na kocky nakrájanú cukinu i zemiaky. Takto minutku, dve poopekáme. Ochutíme vegetou a mletým čiernym korením.
-
4
Do zeleninovej zmesi pridáme vodu tak, aby siahala zarovno, max. 2 cm nad zeleninu. Dusíme približne 25 minút.
-
5
Zatiaľ si nakrájame na kocky starší chlieb. Na jemne vymastený plech chlebové kocky poukladáme a pečieme dozlata.
-
6
Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom a podávame s upečeným chlebíkom.
Diskusia k receptu