Cuketový koláč - šťavnatý

veki - fotkaveki, 13. januára 2013
Cuketový koláč - šťavnatý
Foto: veki

Dostala som tento recept pred rokmi od priatelky, neviem odkial pochadza a kolko krat uz bol upraveny. Ja ho tiez obcas obmienam, alebo na nieco zabudnem :) raz som ho urobila bez oleja. Aj tak bol vynikajuci :) kolegyne si pochutnali. Niekedy dam menej muky a viac mletych orechov, alebo pomiesam psenicnu muku zo spaldovou. Nechajte sa inspirovat :)

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (nastrúhaná)
4 ks
1 hrnček
1 1/2 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1 ks
1 ks
 štipka
 štipka
 (nemusia byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu umyt, pripadne obielit a nastruhat. Ak chcete dat hrozienka, je dobre ich tiez poumyvat a namocit do teplej vody, alebo rumu :D

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 1
  2. 2

    Ostatne prisady dat do misy. Na poradi nezalezi, len praskovy cukor a sodu davam na koniec. Pridat porajbanu cuketu a hrozienka.

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko zmiesat a dat do vymastenej formy. Nezabudnut predhriat ruru. Ja peciem v teplovzdusnej na 180°C cca. 45 - 50 min. V normalnej to bude asi na 200°C.

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 3
  4. 4

    Moja forma je dost velka :) kupila som si ju na chlieb. Moze byt aj mensia. Aj v tortovej forme to vyzera dobre. Posypam len praskovym cukrom, ale aj s cokoladovou polevou je iste chutny. Dobru chut!

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
dakujem :) asi som sa nespravne vyjadrila :D vláčny je asi ten spravny vyraz a nie stavnaty, ale po 20 - tich rokoch v cudzine mi niekedy chyba spravny vyraz :)

Pridaj komentár k receptu: