Cuketový koláč - šťavnatý
Autor receptu: veki
Dostala som tento recept pred rokmi od priatelky, neviem odkial pochadza a kolko krat uz bol upraveny. Ja ho tiez obcas obmienam, alebo na nieco zabudnem :) raz som ho urobila bez oleja. Aj tak bol vynikajuci :) kolegyne si pochutnali. Niekedy dam menej muky a viac mletych orechov, alebo pomiesam psenicnu muku zo spaldovou. Nechajte sa inspirovat :)
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Cuketu umyt, pripadne obielit a nastruhat. Ak chcete dat hrozienka, je dobre ich tiez poumyvat a namocit do teplej vody, alebo rumu :D
- Ostatne prisady dat do misy. Na poradi nezalezi, len praskovy cukor a sodu davam na koniec. Pridat porajbanu cuketu a hrozienka.
- Vsetko zmiesat a dat do vymastenej formy. Nezabudnut predhriat ruru. Ja peciem v teplovzdusnej na 180°C cca. 45 - 50 min. V normalnej to bude asi na 200°C.
- Moja forma je dost velka :) kupila som si ju na chlieb. Moze byt aj mensia. Aj v tortovej forme to vyzera dobre. Posypam len praskovym cukrom, ale aj s cokoladovou polevou je iste chutny. Dobru chut!