Cuketový koláč s čokoládovou polevou

denisac - fotkadenisac, 26. júla 2012
Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Foto: denisac

Cuketa v koláči ? Áno, a vôbec nebudete vedieť, že tam nejaká cuketa je :) V tom je celá sranda. Cuketa dodá koláčiku šťavnatosť a čokoládová poleva dokonalú bodku nakoniec. Sezóna cukety je tu, tak smelo do toho.

10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 ks
50 g
1 lyžička
1 lyžička
175 ml
325 g
3 ks
1-2 lyžičky
500 ml nahrubo nastrúhaná
150 g opražené (môžu byť aj vlašské)
Na polevu :
200 g , nasekaná
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru zahrejeme na 180 °C . V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, kakao, korenie a soľ. V ďalšej mise premiešame olej, cukor, vajcia, vanilkový extrakt s nastrúhanou cuketou. Obidve zmesi spolu jemne zmiešame. Potom vmiešame nasekané lieskové oriešky.

    Cuketový koláč s čokoládovou polevou  - obrázok 1
  2. 2

    Tortovú formu o priemere 24 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme 40-50 minút. Nechajte vychladnuť.

    Cuketový koláč s čokoládovou polevou  - obrázok 2
  3. 3

    Na polevu dajte smotanu do hrnčeka spolu s polámanou čokoládou. Za stáleho miešania zohrievajte na miernom plameni kým sa čokoláda nerozpustí. Polevu naneste zhora a nechajte ju stekať po stranách koláča. Koláč môžeme ozdobiť lístkami čerstvo odtrhnutej mäty. Podávajte so šlahačkou alebo kyslou smotanou. zdroj: časopis Apetit

    Cuketový koláč s čokoládovou polevou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
..pozerala som na to v časopise...je to fakt dobré? vyzerá veľmi lákavo, ale tá cuketa mi tam nejak nesedí...:)), to sú však len moje predsudky:))
@sjuz- cuketu tam vobec necitis, ale robi kolac vlacnym presne tak, ako ked diabetici pouzivaju rozne duziny v kolacoch / mrkva, jablcka/ je dobry aj ako normalny piskot bez pernikoveh korenia- dokonca mozes upiect ako tortu- / najlepsia kombinacia je naplnit cokoladovym kremom varenym/ nikto nezbada co je v tej krasne vlacnej piskote za cudo.
@sjuz : si presibana ako mamicky, ktorym deti nechcu papat zeleninu - nuz co robit?- rozmixuju do omaciek alebo kolacikov.
ok nepovedz ani po tyzdni, ci nebudu modlikat, aby ho dostali znova a vtedy sa prezrad.
ak cukinu postruhas na tom uplne jemnom struhadle nikto ju tan ani farebne neuvidi. ja ked robim z nej akoby biely piskot, naopak postruham na hrubsom a necham aj kozu- vyzera velmi zaujimavo a vlastne bez roboty... daj vediet ci chutil.
@sjuz
@honestka
@askadaniela
veru, pre nezeleninove typy je potrebne kolacik pomenovat inak ..cokoladovy, cokoladovy s orieskami :D
nakoniec tu cuketu tam naozaj nie je ani citit, robi kolac vlacnym ako napisala @honestka . verim, ze bude vsetkym chutit a aj po prezradeni, ze je tam aj cuketa, si este pridaju :)
dajte vediet ako chutil :)

Pridaj komentár k receptu: