Foto: denisac
Cuketa v koláči ? Áno, a vôbec nebudete vedieť, že tam nejaká cuketa je :) V tom je celá sranda. Cuketa dodá koláčiku šťavnatosť Zobraziť celý popisCuketa v koláči ? Áno, a vôbec nebudete vedieť, že tam nejaká cuketa je :) V tom je celá sranda. Cuketa dodá koláčiku šťavnatosť a čokoládová poleva dokonalú bodku nakoniec. Sezóna cukety je tu, tak smelo do toho.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
175 ml |
|
325 g |
|
3 ks |
|
1-2 lyžičky |
|
500 ml nahrubo nastrúhaná |
|
150 g opražené (môžu byť aj vlašské) |
|
Na polevu : | |
200 g , nasekaná |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Rúru zahrejeme na 180 °C . V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, kakao, korenie a soľ. V ďalšej mise premiešame olej, cukor, vajcia, vanilkový extrakt s nastrúhanou cuketou. Obidve zmesi spolu jemne zmiešame. Potom vmiešame nasekané lieskové oriešky.
-
2
Tortovú formu o priemere 24 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme 40-50 minút. Nechajte vychladnuť.
-
3
Na polevu dajte smotanu do hrnčeka spolu s polámanou čokoládou. Za stáleho miešania zohrievajte na miernom plameni kým sa čokoláda nerozpustí. Polevu naneste zhora a nechajte ju stekať po stranách koláča. Koláč môžeme ozdobiť lístkami čerstvo odtrhnutej mäty. Podávajte so šlahačkou alebo kyslou smotanou. zdroj: časopis Apetit
ok nepovedz ani po tyzdni, ci nebudu modlikat, aby ho dostali znova a vtedy sa prezrad.
ak cukinu postruhas na tom uplne jemnom struhadle nikto ju tan ani farebne neuvidi. ja ked robim z nej akoby biely piskot, naopak postruham na hrubsom a necham aj kozu- vyzera velmi zaujimavo a vlastne bez roboty... daj vediet ci chutil.
@honestka
@askadaniela
veru, pre nezeleninove typy je potrebne kolacik pomenovat inak ..cokoladovy, cokoladovy s orieskami :D
nakoniec tu cuketu tam naozaj nie je ani citit, robi kolac vlacnym ako napisala @honestka . verim, ze bude vsetkym chutit a aj po prezradeni, ze je tam aj cuketa, si este pridaju :)
dajte vediet ako chutil :)