Cuketové ,,tagliatelle,, so špenátom

Autor receptu: pupava

Mimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín vyšla jedna porcia, takže ak budete variť pre viacerých, treba množstvo znásobiť :)

Postup

  1. Cuketu nastrúhame na tenké pásiky, môžeme na to použiť napríklad klasickú škrabku. Polejem ich trochou olivového oleja, premiešame a necháme rovno v tanieri.
  2. Na panvici na troche oleja si pripravíme nadrobno nakrájanú cibuľku (môžeme aj s cíbikmi), pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku. Potom pridáme špenát a všetko poriadne premiešame.
  3. V zvlášť tanieri si pretlačíme vidličkou údené tofu. To potom pridáme k špenátovej zmesi na panvici a všetko spolu premiešame. Pridáme tiež semiačka a kukuricu, dochutíme trochou morskej soli. Všetko zmiešame.
  4. Na záver už len túto špenátovú zmes pridáme na cuketu. Ak sa vám zdá, že cuketa je príliš studená a zmes príliš teplá, môžete si na panvici trochu prihriať aj cuketové "špagety."