Cuketové „rösti“ s kačacou pečeňou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Očistený cesnak rozmixujeme s trochou olivového oleja a pripravíme pesto. Pečeň umyjeme, odstránime blanky a nakrájame na menšie kúsky, asi 2 cm.
- Umytú cuketu nastrúhame nahrubo a necháme v miske postáť asi 15 minút, potom zlejeme šťavu a pridáme pečeň, vajíčka, polovicu cesnakového pesta, osolíme a okoreníme.
- Na rozpálenom oleji opečieme zmes v tvare medailónikov z oboch strán a potom dáme ešte zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C.
- Medzitým pripravíme dip z kyslej smotany, do ktorej primiešame zvyšok cesnakového pesta, nasekanú vňať, osolíme a okoreníme. Časť pečene môžeme urestovať zvlášť, ochutiť soľou, korením, troškou cesnaku a uložiť na „rösti“.
|