Cuketové „rösti“ s kačacou pečeňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistený cesnak rozmixujeme s trochou olivového oleja a pripravíme pesto. Pečeň umyjeme, odstránime blanky a nakrájame na menšie kúsky, asi 2 cm.
  2. Umytú cuketu nastrúhame nahrubo a necháme v miske postáť asi 15 minút, potom zlejeme šťavu a pridáme pečeň, vajíčka, polovicu cesnakového pesta, osolíme a okoreníme.
  3. Na rozpálenom oleji opečieme zmes v tvare medailónikov z oboch strán a potom dáme ešte zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C.
  4. Medzitým pripravíme dip z kyslej smotany, do ktorej primiešame zvyšok cesnakového pesta, nasekanú vňať, osolíme a okoreníme. Časť pečene môžeme urestovať zvlášť, ochutiť soľou, korením, troškou cesnaku a uložiť na „rösti“.