Cuketové rolky

Autor receptu: ciernalabut

Milujem toto jedlo ! Všetko čo obsahuje mi chutí a hlavne cukety sa nikdy neprejem. Toto jedlo ej vhodné aj ako predjedlo, jedlo pre návštevu ale ja si ho urobím niekedy aj na večeru :-) Prvý krát som sa s ním stretla tiež na návšteve u kamarátky a odvtedy naň nedám dopustiť. Snáď bude rovnako chutiť aj Vám

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu su umyjeme, škrabkou na zemiaky nastrúhame pásiky po celej dĺžke. Pásiky naukladáme na tanier, posolíme a neháme pustiť vodu cca 15-20 minút.
  2. Papierovou utierkou potom jemne vysuším plátky cukety a na panvici na olivovom oleji chvílku opekám kým sa na nej nezačnú robiť hnedé pásiky z opekania - cca 2 minúty z každej strany
  3. Plnka : V miske zmiešam všetky ostatné suroviny: tvaroh rozdrobím vidličkou, zmiešam so syrom, nasekanou bazalkou, pretlačeným cesnakom, rozdrvenými vlašskými orechmi. Ak máte pocit že je plnka príliš hustá, trošku ju zjemnite bielym jogurtom.
  4. Plátky opraženej cukety si priložíte k sebe - cca 3 (podľa toho aká bola cuketa veľká) na jeden tenší okraj dáme cca 1 PL plnky a zrolujeme
  5. Jedlo podávame s opečenou bagetkou a prípadne k nej môžete jesť nejaký jednoduchý šalát len z rukoly, poľníčka a rôzných druhov šalátov pokvapkaný balzamicom a olivovým olejom
  6. Dobrú chuť !