Cuketové rolky
Autor receptu: ciernalabut
Milujem toto jedlo ! Všetko čo obsahuje mi chutí a hlavne cukety sa nikdy neprejem.
Toto jedlo ej vhodné aj ako predjedlo, jedlo pre návštevu ale ja si ho urobím niekedy aj
na večeru :-)
Prvý krát som sa s ním stretla tiež na návšteve u kamarátky a odvtedy naň nedám
dopustiť. Snáď bude rovnako chutiť aj Vám
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu su umyjeme, škrabkou na zemiaky nastrúhame pásiky po celej dĺžke.
Pásiky naukladáme na tanier, posolíme a neháme pustiť vodu cca 15-20 minút.
- Papierovou utierkou potom jemne vysuším plátky cukety a na panvici na olivovom oleji chvílku opekám kým sa na nej nezačnú robiť hnedé pásiky z opekania - cca 2 minúty z každej strany
- Plnka :
V miske zmiešam všetky ostatné suroviny:
tvaroh rozdrobím vidličkou, zmiešam so syrom, nasekanou bazalkou, pretlačeným cesnakom, rozdrvenými vlašskými orechmi.
Ak máte pocit že je plnka príliš hustá, trošku ju zjemnite bielym jogurtom.
- Plátky opraženej cukety si priložíte k sebe - cca 3 (podľa toho aká bola cuketa veľká)
na jeden tenší okraj dáme cca 1 PL plnky a zrolujeme
- Jedlo podávame s opečenou bagetkou a prípadne k nej môžete jesť nejaký jednoduchý šalát len z rukoly, poľníčka a rôzných druhov šalátov pokvapkaný balzamicom a olivovým olejom
- Dobrú chuť !