Čučoriedkový koláč
Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 17. júna 2013
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 17. júna 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Premiešame so žĺtkami.
- 2
Druhú polovicu snehu pridáme nakoniec, pričom zľahka cesto obraciame. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech.
- 3
Navrch poukladáme čučoriedky obalené v práškovom cukre a dáme upiecť. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu