Foto: europizza
Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá Zobraziť celý popis Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Ak nemáte čučoriedky, dá sa použiť aj iné ovocie (maliny, ríbezle...). Ja som nemala dosť čučoriedok, tak som použila aj jahody. :)
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g (kto nemá, môže použiť obyčajnú polohrubú) |
|
1 čl |
|
100 g (+na vymastenie formy) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
z 1/2 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
1 bal. |
|
300 g alebo mrazené |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ,,utlačíme" . Vytvoríme aj okraje (na výšku formy)
- 3
Zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna. Pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. Nakoniec posypeme koláč čučoriedkami.
- 4
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak krasny kolacik
@evanaaa mas pravdu :)
@hviezdicka11 no to, bohuzial, neviem, lebo vzdy sa zjedol v priebehu 2 hodin u nas :))