Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá Zobraziť celý popis Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Ak nemáte čučoriedky, dá sa použiť aj iné ovocie (maliny, ríbezle...). Ja som nemala dosť čučoriedok, tak som použila aj jahody. :)
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g (kto nemá, môže použiť obyčajnú polohrubú) |
|
| 1 čl |
|
| 100 g (+na vymastenie formy) |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| z 1/2 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 40 g |
|
| 1 bal. |
|
| 300 g alebo mrazené |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ,,utlačíme" . Vytvoríme aj okraje (na výšku formy)
- 3
Zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna. Pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. Nakoniec posypeme koláč čučoriedkami.
- 4
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









inak krasny kolacik
@evanaaa mas pravdu :)
@hviezdicka11 no to, bohuzial, neviem, lebo vzdy sa zjedol v priebehu 2 hodin u nas :))
mno treba dat pozor na cas, naozaj musi byt cca 29-30 minut pri tej teplote. Ja som dal pizzovy program a zdalo sa mi ze uz chyta okraj /pretoze maslove cesto/ tak som vybral pri 25 minut a mascarpone este tiekol. dalsi pokus uz bol ok. konzistencia mascarpone na pevnejsi sa meni asi v poslednych troch minutach :) Namiesto citronovej stavy, ked som nemal som dal citronovy cukor. Kolac je fajn, moze byt nan aj trosku slahacky, zmrzliny, ale staci aj sam.