Foto: diabambulka
Osvedčený receptík opäť našej milej babky :-))) A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...
Postup
-
1
Cukor nasypeme na čučoriedky a necháme cez noc stáť. Na druhý deň čučoriedky prevaríme ( približne 3 minúty ) a necháme odokryté vychladnúť ( aby sa nám odparilo čo najviac prebytočnej tekutiny ). Vychladnuté druhý krát opäť prevaríme 3 minúty a necháme vychladnúť. Tretí krát prevarárame dlhšie, kým nemáme požadovanú hustotu džemu tzn. varíme kým sa nám netvorí v hrnci cestička :-) to je tá správna hustota... Hotový džem naplníme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.
-
2
Na jeden kilogram čučoriedok dávam 250 g cukru :-)))
- 3
Dobrúúúú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Cucoriedkovy dzem varievam , akurat tam davam trosku viac cukru - asi 350g na kilo ovocia . Ale nabuduce skusim dojednej davky dat menej cukru - mozno bude este lepsi :-)