Čučoriedkový džem

Autor receptu: diabambulka

Osvedčený receptík opäť našej milej babky :-))) A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...

Suroviny

Postup

  1. Cukor nasypeme na čučoriedky a necháme cez noc stáť. Na druhý deň čučoriedky prevaríme ( približne 3 minúty ) a necháme odokryté vychladnúť ( aby sa nám odparilo čo najviac prebytočnej tekutiny ). Vychladnuté druhý krát opäť prevaríme 3 minúty a necháme vychladnúť. Tretí krát prevarárame dlhšie, kým nemáme požadovanú hustotu džemu tzn. varíme kým sa nám netvorí v hrnci cestička :-) to je tá správna hustota... Hotový džem naplníme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.
  2. Na jeden kilogram čučoriedok dávam 250 g cukru :-)))
  3. Dobrúúúú chuť :-)