Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. apríla 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Plnka: Čokoládu roztopíme. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor a vanilkovú pastu vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus vo forme. Nasypeme čučoriedky.
- 3
Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.
- 4
Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme čučoriedkami.
Tiež Čučoriedkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu