Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Plnka: Čokoládu roztopíme. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor a vanilkovú pastu vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus vo forme. Nasypeme čučoriedky.
  3. Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.
  4. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme čučoriedkami.