Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Plnka: Čokoládu roztopíme. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor a vanilkovú pastu vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus vo forme. Nasypeme čučoriedky.
- Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.
- Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc
do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy
a ozdobíme čučoriedkami.
|