Čučoriedkový celozrnný koláč

nezabudka7 - fotkanezabudka7, 11. augusta 2011 12:40
Ďalšie recepty »
8
porcií
80 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
125 g
250 g
1
2 PL
1 PL
1 KL
PLNKA:
180 g
250 g
1
2
300 g
20 g
100 g
OSTATNÉ:
 na vymazanie
 na vysypanie
POSÝPKA:
2 PL
2 PL
1 PL
2 PL posekané
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zmäknuté maslo pokrájame na malé kúsky (prípadne postrúhame), pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, žĺtok, med a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto a odložíme asi na 1 hodinu do chladu.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Bielky vyšľaháme dotuha so štipkou soli a trstinovým cukrom. Žĺtok vymiešame dopenista s vanilkovým cukrom. Tvaroh s kyslou smotanou vymiešame dohladka pridáme vyšľahaný žĺtok a postupne do hmoty zapracujeme tuhý sneh.

  3. 3

    Cukor, hrubú múku a orechy spolu zmiešame, pridáme olej a vypracujeme mierne vlhkú sypkú zmes.

  4. 4

    Okrúhlu formu potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto rukami rovnomerne roztlačíme vo forme a spravíme asi 2 cm vysoké okraje. Na cesto rovnomerne rozvrstvíme plnku, poukladáme čučoriedky (môžeme ich trochu obaliť v práškovom cukre) a posypeme posýpkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 25-30 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist