porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| CESTO: | |
| 125 g |
|
| 250 g |
|
| 1 |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| PLNKA: | |
| 180 g |
|
| 250 g |
|
| 1 |
|
| 2 |
|
| 300 g |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
| OSTATNÉ: | |
|
|
|
| na vymazanie |
|
| na vysypanie |
|
| POSÝPKA: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL posekané |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo pokrájame na malé kúsky (prípadne postrúhame), pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, žĺtok, med a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto a odložíme asi na 1 hodinu do chladu.
- 2
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Bielky vyšľaháme dotuha so štipkou soli a trstinovým cukrom. Žĺtok vymiešame dopenista s vanilkovým cukrom. Tvaroh s kyslou smotanou vymiešame dohladka pridáme vyšľahaný žĺtok a postupne do hmoty zapracujeme tuhý sneh.
- 3
Cukor, hrubú múku a orechy spolu zmiešame, pridáme olej a vypracujeme mierne vlhkú sypkú zmes.
- 4
Okrúhlu formu potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto rukami rovnomerne roztlačíme vo forme a spravíme asi 2 cm vysoké okraje. Na cesto rovnomerne rozvrstvíme plnku, poukladáme čučoriedky (môžeme ich trochu obaliť v práškovom cukre) a posypeme posýpkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 25-30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu