Zmäknuté maslo pokrájame na malé kúsky (prípadne postrúhame), pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, žĺtok, med a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto a odložíme asi na 1 hodinu do chladu.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Bielky vyšľaháme dotuha so štipkou soli a trstinovým cukrom. Žĺtok vymiešame dopenista s vanilkovým cukrom. Tvaroh s kyslou smotanou vymiešame dohladka pridáme vyšľahaný žĺtok a postupne do hmoty zapracujeme tuhý sneh.
Cukor, hrubú múku a orechy spolu zmiešame, pridáme olej a vypracujeme mierne vlhkú sypkú zmes.
Okrúhlu formu potrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto rukami rovnomerne roztlačíme vo forme a spravíme asi 2 cm vysoké okraje. Na cesto rovnomerne rozvrstvíme plnku, poukladáme čučoriedky (môžeme ich trochu obaliť v práškovom cukre) a posypeme posýpkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 25-30 minút.