Čučoriedkové muffiny s tvarohom

maya2912 - fotkamaya2912, 3. marca 2013
Čučoriedkové muffiny s tvarohom
Foto: maya2912

K peknej nedeli patrí dobrý koláčik a ja som sa rozhodla využiť svoju novú formu na muffiny a výsledok už vidíte :)

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
130 g
1 ks
1/2 bal.
2  ks
125 g
5 lyžíc
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Ja som nemala po ruke čerstvé čučoriedky tak som použila kompót čo potom zapríčinilo krásnu divnú modrú farbu muffinov :D A tiež som dala namiesto dvoch vajíčok tri, lebo som nemala po ruke domáce a tie kupné vajíčka sú strašne maličké. No a možme začať.

    Čučoriedkové muffiny s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske si vymiešame všetky sypké suroviny, teda múku hladkú aj polohrubú, cukor kryštálový a vanilkový a polovicu prášku do pečiva.

    Čučoriedkové muffiny s tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    V druhej vymiešame všetky liate surobiny, teda maslo, vajíčka a mlieko. Maslo som pred tým samozrejme roztopila. Potom to zmiešame spolu a pridáme čučoriedky a jemne premiešame aby čučoriedky ostali celé. (čo sa síce v mojom prípade nepodarilo, ale nevadí, chutia tak či tak :) )

    Čučoriedkové muffiny s tvarohom - obrázok 3
  4. 4

    Formu plníme ako pri všetkých muffinoch do 3/4 lebo nám pekne narastú. No a ja som si vymyslela, že použijem aj tvaroh. Ako vidíte na obrázku, najprv som ho dávala na vrch, ale potom som sa rozhodla dávať ho do stredu muffinov a tento spôsob odporúčam ako lepší.

    Čučoriedkové muffiny s tvarohom - obrázok 4
  5. 5

    Piekla som ich 15 minút v predhriatej rúre na 180 stupňoch celziových :) A na záver aj keď to samozrejme nie je nutné, som ich ozdobila šlahačkou a tvarohom poliatym kompótovou štavou. Môj drahý si ich pochvaľoval, dúfam že budete aj vy :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Ak niečo muž ocení, tak to musí byť dobré a tvoje muffiny iste sú,mne sa tiež páčia. Nepíšeš, ako si ich dávala do foriem, vymasťovala si, alebo...? Išli ti vyklopiť? Lebo ja mám podobný plech ale ešte som v ňom nepiekla.
maya2912
No ja mám novú formu, a na nej bolo napísané, že pred prvým použitím vymastiť, ale teraz som už nevymasťovala a aj tak sa dali pekne vybrať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia