Čučoriedkový zákusok
Čučoriedková kocka so šľahačkou
Autor receptu: valina
Svieži zákusok na príjemné posedenie s priateľmi.
30 porcií |
70 minút príprava |
15+35 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, zmiešanú múku s kakaom a sódou, nakoniec zľahla primiešame sneh a upečieme cesto pri 200 °C asi 35 min. Plech 30 x 40 cm.
Korpus natrieme džemom, ak by bol hustý, rozriedime ho rumom.
Čučoriedkový kompót zlejeme a šťavu doplníme * vodou, aby bol obsah 1 l a uvaríme so zlatým klasom a vanilkou hustý puding. Ešte do teplého primiešame čučoriedky a navrstvíme na koláč. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
- So šľahačky a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku a celý koláč ľubovoľne ozdobíme.