Čučoriedkový zákusok

Čučoriedková kocka so šľahačkou

Autor receptu: valina

Svieži zákusok na príjemné posedenie s priateľmi.

30
porcií
70 minút
príprava
15+35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, zmiešanú múku s kakaom a sódou, nakoniec zľahla primiešame sneh a upečieme cesto pri 200 °C asi 35 min. Plech 30 x 40 cm. Korpus natrieme džemom, ak by bol hustý, rozriedime ho rumom. Čučoriedkový kompót zlejeme a šťavu doplníme * vodou, aby bol obsah 1 l a uvaríme so zlatým klasom a vanilkou hustý puding. Ešte do teplého primiešame čučoriedky a navrstvíme na koláč. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
  2. So šľahačky a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku a celý koláč ľubovoľne ozdobíme.