Čokosky bez cukru (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Dnes som mala zasa raz tvorivú chvíľku. Recept je čistá improvizácia, takže som do poslednej chvíle nevedela, či výsledok bude minimálne jedlý. O tom, že som sa bála zbytočne, svedčí aj to, že z keksíkov už nezostal ani jeden. A to som ich dopiekla iba predchvíľou. Vyskúšajte, úspech zaručený.

35
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise si zmiešame nasledovné suroviny: hladká múka, posekané orechy, PDP, holandské kakao. Premiešame a následne pridáme maslo, med a vajíčko. Nakoniec pridáme suroviny, na ktoré máme chuť. Ja som dala hrozienka a horkú čokoládu. Vznikne nám cesto.
  2. Cesto si na takú hodinku odložíme do chladničky, nech sa nám všetky suroviny spoja. Ja som cesto rozdelila na dve polovice, keďže maminka si prosila čokosky bez čokolády, a teda čokoládu som pridala iba do jednej polovice.
  3. Takúto čokoládu som použila. Použiť môžete akúkoľvek, ale horká sa vám neroztečie kade-tade.
  4. Cesto vyberieme z chladničky. Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a na to, aké tvary z nich urobíte, môžete znova použiť fantáziu. Ja som tie bez čokolády vykrajovala okrúhlou formičkou. Tie s čokoládou som len tak rukami tvarovala do placiek.
  5. ... tu sú tie formičkové
  6. ... toto sú tie ručne vytvorené
  7. Pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180°C vo vopred vyhriatej rúre asi 15 minút. Čokosky nenapučia, takže ich môžete ukladať aj bližšie vedľa seba. Mne vyšli dva plechy.
  8. Dobrú chuť!