Čokosky bez cukru (fotorecept)
Autor receptu: pekajka
Dnes som mala zasa raz tvorivú chvíľku. Recept je čistá improvizácia, takže som do
poslednej chvíle nevedela, či výsledok bude minimálne jedlý. O tom, že som sa bála
zbytočne, svedčí aj to, že z keksíkov už nezostal ani jeden. A to som ich dopiekla iba
predchvíľou. Vyskúšajte, úspech zaručený.
35 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V mise si zmiešame nasledovné suroviny: hladká múka, posekané orechy, PDP, holandské kakao. Premiešame a následne pridáme maslo, med a vajíčko. Nakoniec pridáme suroviny, na ktoré máme chuť. Ja som dala hrozienka a horkú čokoládu. Vznikne nám cesto.
- Cesto si na takú hodinku odložíme do chladničky, nech sa nám všetky suroviny spoja. Ja som cesto rozdelila na dve polovice, keďže maminka si prosila čokosky bez čokolády, a teda čokoládu som pridala iba do jednej polovice.
- Takúto čokoládu som použila. Použiť môžete akúkoľvek, ale horká sa vám neroztečie kade-tade.
- Cesto vyberieme z chladničky. Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a na to, aké tvary z nich urobíte, môžete znova použiť fantáziu. Ja som tie bez čokolády vykrajovala okrúhlou formičkou. Tie s čokoládou som len tak rukami tvarovala do placiek.
- ... tu sú tie formičkové
- ... toto sú tie ručne vytvorené
- Pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180°C vo vopred vyhriatej rúre asi 15 minút. Čokosky nenapučia, takže ich môžete ukladať aj bližšie vedľa seba. Mne vyšli dva plechy.
- Dobrú chuť!