Inšpirácia od Jožky.
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 250 g alebo margarín |
|
| 300 g |
|
| 200 g vlažné |
|
| 1 bal. |
|
| 5 ks |
|
| 0,5 dl |
|
| 20 g |
|
| čokoládový krém: | |
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| dohotovenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame do peny. Pridáme po jednom vajcia a vyšľaháme.
-
2
Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom, striedavo s mliekom, toto už miešame vareškou ručne.
-
3
Odoberieme si jednu tretinu z cesta, do ktorého zamiešame vymiešané kakao s rumom.
-
4
Na plech vyložený papierom natrieme bledé cesto a na vrch rozotrieme kakaové cesto, dáme upiecť.
-
5
Pripravíme si čokoládový krém.Tento krém je najlepšie pripraviť deň dopredu, aby cez noc bol v chladničke. Zohrejeme si šľahačky s cerou, pridáme kryštálový cukor, nakoniec kakao a čokoládu, Všetko spolu zmiešame, dáme pozor, aby sa zmes nevarila.
-
6
Vzniknutý krém vychladíme, prešľaháme a odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Potom vyšľaháme na jemný krém.
-
7
Na vychladnutý korpus natrieme jahodový džem a čokoládový krém.
-
8
Necháme stuhnúť, nakrájame , ozdobíme.
-
9
Ozdobený jahodami a čokotransferom. A môžeme si vychutnávať deň matiek so svojimi deťmi.









Diskusia k receptu