Čokoládový zákusok fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 12. mája 2013

Inšpirácia od Jožky.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g alebo margarín
300 g
200 g vlažné
1 bal.
5 ks
0,5 dl
20 g
čokoládový krém:
500 g
150 g
120 g
100 g
120 g
dohotovenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame do peny. Pridáme po jednom vajcia a vyšľaháme.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom, striedavo s mliekom, toto už miešame vareškou ručne.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odoberieme si jednu tretinu z cesta, do ktorého zamiešame vymiešané kakao s rumom.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech vyložený papierom natrieme bledé cesto a na vrch rozotrieme kakaové cesto, dáme upiecť.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si čokoládový krém.Tento krém je najlepšie pripraviť deň dopredu, aby cez noc bol v chladničke. Zohrejeme si šľahačky s cerou, pridáme kryštálový cukor, nakoniec kakao a čokoládu, Všetko spolu zmiešame, dáme pozor, aby sa zmes nevarila.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vzniknutý krém vychladíme, prešľaháme a odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Potom vyšľaháme na jemný krém.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vychladnutý korpus natrieme jahodový džem a čokoládový krém.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme stuhnúť, nakrájame , ozdobíme.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ozdobený jahodami a čokotransferom. A môžeme si vychutnávať deň matiek so svojimi deťmi.

    Čokoládový zákusok (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ten krém je zaujímavý, ale cera je veľmi nezdravý tuk. Niekde napr. v šuhajdách sa nedā cera nahradiť. Nie je možné ho nahradiť niečím menej škodlivým ako je cera? Alebo ju tam vôbec nedať a urobiť krėm ako klasický parížsky? ďakujem za odpoveď.

Pridaj komentár k receptu: