Foto: babav
Milovnici cokolady a cokoladoveho si pochutnaju na tomto jednoduchom dezerte,ktory mozno konzumovat teply, alebo studeny(s cerstvym ovocim , zavaraninou,slahackou ci Zobraziť celý popisMilovnici cokolady a cokoladoveho si pochutnaju na tomto jednoduchom dezerte,ktory mozno konzumovat teply, alebo studeny(s cerstvym ovocim , zavaraninou,slahackou ci zmrzlinou).
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Sladky toastovy chlieb s hrozienkami(alebo vianocku)natrieme zmaknutym maslom a rozkrajame do tvaru trojuholnikov.
-
3
Zbytkom masla vymastime stvorcovu formu(plech) a nakrajany chlieb ulozime tak, aby sa jednotlive kusky prekryvali.
-
4
V stredne velkom hrnci zmiesame mlieko,smotanu a cukor ; za staleho miesania zahrejeme do bodu varu.
-
5
Odstavime z ohna , pridame posekanu cokoladu;miesame pokial sa uplne nerozpusti.
-
6
Do mierne vychladnutej cokoladovej tekutiny prislahame vajcia.
-
7
Polovicou cokoladovej naplne pudingu oblejeme pripraveny chlieb vo forme ; nechame aspon 10 minut odstat,aby chlieb nasiakol .
-
8
Nasiaknuty chlieb polejeme zvyskom pudingovej naplne a posypeme cokoladovymi ciapockami.
-
9
Pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C,45 minut;do stuhnutia tekutej naplne.
-
10
Hotovy puding mozno servovat hned po vytiahnuti z rury,alebo studeny, ako dezert s ovocim ,slahackou ,zmrzlinou,...podla chuti. Takto vyzerala vychladena porcia s jahodovou drenou a cucoriedkami.
Upecte ,nebudete lutovat;-)
Už je v kk, to musím vyskúšať!
za to.