Čokoládový puding zo sladkého chleba (fotorecept)
Autor receptu: babav
Milovnici cokolady a cokoladoveho si pochutnaju na tomto jednoduchom dezerte,ktory mozno konzumovat teply, alebo studeny(s cerstvym ovocim , zavaraninou,slahackou ci zmrzlinou).
4-6 porcie |
25 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Sladky toastovy chlieb s hrozienkami(alebo vianocku)natrieme zmaknutym maslom
a rozkrajame do tvaru trojuholnikov.
- Zbytkom masla vymastime stvorcovu formu(plech) a nakrajany chlieb ulozime tak,
aby sa jednotlive kusky prekryvali.
- V stredne velkom hrnci zmiesame mlieko,smotanu a cukor ; za staleho miesania zahrejeme do bodu varu.
- Odstavime z ohna , pridame posekanu cokoladu;miesame pokial sa uplne nerozpusti.
- Do mierne vychladnutej cokoladovej tekutiny prislahame vajcia.
- Polovicou cokoladovej naplne pudingu oblejeme pripraveny chlieb vo forme ;
nechame aspon 10 minut odstat,aby chlieb nasiakol .
- Nasiaknuty chlieb polejeme zvyskom pudingovej naplne a posypeme cokoladovymi ciapockami.
- Pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C,45 minut;do stuhnutia tekutej naplne.
- Hotovy puding mozno servovat hned po vytiahnuti z rury,alebo studeny,
ako dezert s ovocim ,slahackou ,zmrzlinou,...podla chuti.
Takto vyzerala vychladena porcia s jahodovou drenou a cucoriedkami.