Čokoládový puding zo sladkého chleba (fotorecept)

Autor receptu: babav

Milovnici cokolady a cokoladoveho si pochutnaju na tomto jednoduchom dezerte,ktory mozno konzumovat teply, alebo studeny(s cerstvym ovocim , zavaraninou,slahackou ci zmrzlinou).

4-6
porcie
25 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Sladky toastovy chlieb s hrozienkami(alebo vianocku)natrieme zmaknutym maslom a rozkrajame do tvaru trojuholnikov.
  3. Zbytkom masla vymastime stvorcovu formu(plech) a nakrajany chlieb ulozime tak, aby sa jednotlive kusky prekryvali.
  4. V stredne velkom hrnci zmiesame mlieko,smotanu a cukor ; za staleho miesania zahrejeme do bodu varu.
  5. Odstavime z ohna , pridame posekanu cokoladu;miesame pokial sa uplne nerozpusti.
  6. Do mierne vychladnutej cokoladovej tekutiny prislahame vajcia.
  7. Polovicou cokoladovej naplne pudingu oblejeme pripraveny chlieb vo forme ; nechame aspon 10 minut odstat,aby chlieb nasiakol .
  8. Nasiaknuty chlieb polejeme zvyskom pudingovej naplne a posypeme cokoladovymi ciapockami.
  9. Pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C,45 minut;do stuhnutia tekutej naplne.
  10. Hotovy puding mozno servovat hned po vytiahnuti z rury,alebo studeny, ako dezert s ovocim ,slahackou ,zmrzlinou,...podla chuti. Takto vyzerala vychladena porcia s jahodovou drenou a cucoriedkami.