Čokoládový pohár s čučoriedkami a so šľahačkou
Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 29. novembra 2021
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 29. novembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
60 g |
|
80 g |
|
10 ml |
|
4 g |
|
2 g |
|
2 PL |
|
120 g |
|
80 g |
|
40 g nastrúhaná |
|
60 g |
|
Šľahačka: | |
400 ml (33 %) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Obidve čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme 10 ml smotany, ružové korenie a zamiešame. Rozdelíme do 4 pohárov, necháme v chlade stuhnúť.
- 2
Do džemu roztlačíme čučoriedky (zopár si necháme na ozdobu), pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, šťavu a nastrúhanú čokoládu, dobre premiešame a rozdelíme do pohárov na čokoládu. Posypeme plátkami mandlí.
- 3
Smotanu vyšľaháme a šľahačku nanesieme na čokoládovo–ovocnú zmes. Ozdobíme čučoriedkami, mandľovými lupienkami a nastrúhanou čokoládou.
Tiež Čokoládový dezert:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu