Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládový pohár s čučoriedkami a so šľahačkou

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 29. novembra 2021
Čokoládový pohár s čučoriedkami a so šľahačkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

60 g
80 g
10 ml
4 g
2 g
2 PL
120 g
80 g
40 g nastrúhaná
60 g
Šľahačka:
400 ml (33 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Obidve čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme 10 ml smotany, ružové korenie a zamiešame. Rozdelíme do 4 pohárov, necháme v chlade stuhnúť.

  2. 2

    Do džemu roztlačíme čučoriedky (zopár si necháme na ozdobu), pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, šťavu a nastrúhanú čokoládu, dobre premiešame a rozdelíme do pohárov na čokoládu. Posypeme plátkami mandlí.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme a šľahačku nanesieme na čokoládovo–ovocnú zmes. Ozdobíme čučoriedkami, mandľovými lupienkami a nastrúhanou čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu

haji
Foto není moc šťastné. Pěkná kombinace surovin, bylo by dobré vidět poměr šlehačky a čoko čučoriedkové vrstvy.