Čokoládový chlebíček pani Kontesy (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Nenechajte sa zmiasť jahodami. Okrem toho, že sa mi ako dekorácia v tom čase na fotku
veľmi hodili, nemajú s receptom inak nič spoločné.. Koláčik je jednoduchý, no vďaka
technike potieraním ho posuniete do úplne iného levelu a je božský...
12 porcií |
10 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Zmäkknuté maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridávame po jednom vajcia(osobitne zakaždým), vyšľaháme. Primiešame múku s PDP, pomarančovú kôru a šťavu a šľaháme spolu asi 10minút.
- Do vymastenej a vysypanej formy (alebo obloženej papierom na pečenie) cesto vylejeme a zarovnáme. Párkrát formou aj pobúchame o stôl. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 stupňoch asi 50 minút (záleží však od vašej rúry, preto odporúčam kontrolovať špilkou či špáratkom).
Medzitým si rozpustíme čokoládu a polevu nad parou.
Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krájame po dlžke na dlhé krajce a potierame (ako chlieb) hotovou polevou.
- Všetky krajce z jednej strany pekne ponatierame a ukladáme zase späť až koláč znova poskladáme.
- Polejeme zvyškom polevy a necháme stuhnúť.
- Ja som ešte po stuhnutí pofrkala bielou čokoládou.
Krájame úhľadné kúsky, uvaríme dobrú voňavú kávu a podávame...