Foto: canadabc
Tuto tortu som robila prvy krat..velmi lahka priprava..je to velmi sviezi a nie moc sladky zakusok.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Grahamovy Plat: | |
100-120 ml |
|
2 pohare |
|
Smotanova hmota: | |
200 g |
|
300 ml |
|
300 ml |
|
asi 2 lyzice |
|
15 g |
|
150 ml |
|
Na ozdobu: | |
200 ml |
|
|
|
2-3 lyzice |
|
Postup
-
1
Grahamovy plat: Trubu si vyhrejeme na 175 C. Tortovu formu dobre vymastime maslom. Grahamove (alebo maslove) keksy pomelieme a dobre premiesame s roztopenym maslom. Zmes vysypeme do formy a dobre pritlacime ku dnu. Musi to byt uplne na pevno aby sa ten plat potom nedrobil moc pri krajani. Dame upiect asi na 10-15. Vytiahneme a nechame vychladit. Boky formy este potrieme maslom.
-
2
Na upeceny a vychladnuty plat natrieme 2-3 lyzice jahodoveho lekvaru...ja som pouzila malinovy. Jahody si najkrajeme na polovice a poukladame po okraji formy hladkou stranou na forme. Zvysok jahod nasekame na mensie kusky a poukladame na plat.
-
3
Zelatinu si namocime do 150 ml vody a nechame napucat. Bielu cokoladu si pomalicky rozpustime nad parou. Kyslu smotanu zmiesame s 2-3 lyzicami praskoveho cukru. Slahacku si vymixujeme do tuha. Napucanu zelatinu si iba rozpustime na ohni ale nevarime. Hned ju pridame do roztopenej cokolady a vsetko spolu zmiesame s kyslou smotanou a slahackou.
-
4
Zmiesanu smotanovo cokoladovu hmotu ihned vylejeme do formy a dobre zarovname. Vlozime do chladnicky asi na 2-3 hodiny aby nam dobre stuhla zelatina. Pred podavanim ozdobime vyslahanou slahackou a jahodami podla vlastneho vkusu a potreby.
Pre @domci4 : forma je klasicka tortova asi 26 cm
Nie je tato torticka troska podobna?
varecha.pravda.sk/recepty/jahodova-torta-s-penou-z-bielej...