Čokoládovo-smotanová torta s jahodami

Autor receptu: canadabc

Tuto tortu som robila prvy krat..velmi lahka priprava..je to velmi sviezi a nie moc sladky zakusok.

60 minút
príprava
10-15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Grahamovy plat: Trubu si vyhrejeme na 175 C. Tortovu formu dobre vymastime maslom. Grahamove (alebo maslove) keksy pomelieme a dobre premiesame s roztopenym maslom. Zmes vysypeme do formy a dobre pritlacime ku dnu. Musi to byt uplne na pevno aby sa ten plat potom nedrobil moc pri krajani. Dame upiect asi na 10-15. Vytiahneme a nechame vychladit. Boky formy este potrieme maslom.
  2. Na upeceny a vychladnuty plat natrieme 2-3 lyzice jahodoveho lekvaru...ja som pouzila malinovy. Jahody si najkrajeme na polovice a poukladame po okraji formy hladkou stranou na forme. Zvysok jahod nasekame na mensie kusky a poukladame na plat.
  3. Zelatinu si namocime do 150 ml vody a nechame napucat. Bielu cokoladu si pomalicky rozpustime nad parou. Kyslu smotanu zmiesame s 2-3 lyzicami praskoveho cukru. Slahacku si vymixujeme do tuha. Napucanu zelatinu si iba rozpustime na ohni ale nevarime. Hned ju pridame do roztopenej cokolady a vsetko spolu zmiesame s kyslou smotanou a slahackou.
  4. Zmiesanu smotanovo cokoladovu hmotu ihned vylejeme do formy a dobre zarovname. Vlozime do chladnicky asi na 2-3 hodiny aby nam dobre stuhla zelatina. Pred podavanim ozdobime vyslahanou slahackou a jahodami podla vlastneho vkusu a potreby.