Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 18. júla 2022. Komerčný recept.
Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou (videorecept)
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Čokoládová pena:
20 ml
3 g
100 ml
80 g
50 ml
50 g
2 PL
Mätová pena:
20 ml
3 g
100 ml
80 g
50 ml
40 g
2 PL
Čokoládová zrkadlová poleva:
50 ml
70 g
100 ml
70 g
Okrem toho:
 (alebo piškótový korpus)




Postup

  1. 1

    Čokoládovú penu pripravíme napučaním želatíny v 20 ml vody asi 10 minút. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.

  2. 2

    Mätovú penu pripravíme napučaním želatíny v 20 ml vody asi 10 minút. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Svieža mäta rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.

  3. 3

    Zrkadlovú polevu pripravíme roztopením bielej čokolády v smotane. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a ponorným mixérom zamiešame do smotany.

  4. 4

    Formu na penové dezerty naplníme do polovice čokoládovou penou, do stredu nanesieme čokoládovo-lieskový krém a doplníme mätovou penou. Povrch uhladíme a necháme stuhnúť v mrazničke cca 8 hodín.

  5. 5

    Zamrznuté dezerty ihneď po vybratí z mrazničky polejeme pripravenou zrkadlovou polevou, uložíme na korpus alebo sušienky a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

  6. 6

    Ak nevlastníte formu na penové dezerty alebo vám zvýšila pripravená pena, dezert skvelo vynikne aj v pohári v kombinácii s podrvenými sušienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia