Čokoládovo-kokosové nebíčko
Autor receptu: adenkax
Recept na korpus mam od kamaratky, a kedze sa snazim
z kuchyne vytlacit muku a
obmedzit cukor, tak ma zaujal, pretoze je uplne bez
muky. Dalej som uz imrpovizovala
sama podla toho co chladnicka dala... a vznikol uzasny
kolacik, ktory chutil celej rodinke.
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu a nechame ju trochu vychladnut. Medzitym si vyslahame bielka na sneh. Vychladnutu cokoladu pridame k zltkom a vyslahame do penista. Potom pridame bielkovy sneh a nakoniec zamiesavame kokos (mozte pouzit aj pomlete orechy alebo mandle). Cesto bude mat trosku hustejsiu konzistenciu.
Cesto nalejeme do tortovej formy, ja som pouzila s priemerom 26cm. Pecieme cca 20 minut na 180 stupnov
- Krem pripavime jednoducho, vyslahame mascarpone s kakakom a cukrom.
- Upeceny vychladnuty korpus 2x prekrojime. Na spodny dame vrstvu dzemu, ja som pouzila domaci cernicovy s trstinovym cukrom. potom vrstvu kremu. Polozime druhu cast korpusu a na tu rozotrieme zvysny krem. Este zakryjeme poslednym kuskom korpusu a polejeme polevou z cokolady a kokosoveho oleja...
Dobru chut :)