Čokoládovo-kokosové nebíčko

Autor receptu: adenkax

Recept na korpus mam od kamaratky, a kedze sa snazim z kuchyne vytlacit muku a obmedzit cukor, tak ma zaujal, pretoze je uplne bez muky. Dalej som uz imrpovizovala sama podla toho co chladnicka dala... a vznikol uzasny kolacik, ktory chutil celej rodinke.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu a nechame ju trochu vychladnut. Medzitym si vyslahame bielka na sneh. Vychladnutu cokoladu pridame k zltkom a vyslahame do penista. Potom pridame bielkovy sneh a nakoniec zamiesavame kokos (mozte pouzit aj pomlete orechy alebo mandle). Cesto bude mat trosku hustejsiu konzistenciu. Cesto nalejeme do tortovej formy, ja som pouzila s priemerom 26cm. Pecieme cca 20 minut na 180 stupnov
  2. Krem pripavime jednoducho, vyslahame mascarpone s kakakom a cukrom.
  3. Upeceny vychladnuty korpus 2x prekrojime. Na spodny dame vrstvu dzemu, ja som pouzila domaci cernicovy s trstinovym cukrom. potom vrstvu kremu. Polozime druhu cast korpusu a na tu rozotrieme zvysny krem. Este zakryjeme poslednym kuskom korpusu a polejeme polevou z cokolady a kokosoveho oleja... Dobru chut :)