Čokoládovo-hrušková torta (fotorecept)
Autor receptu: eldina
fantasticky šťavnatá...
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Potrebujeme:
- /najlepšie začať pečením hrušiek/ja som mala trochu tvrdé,tak som ich piekla dlhšie/...4 hrušky ošúpať,nakrájať na plátky, rozložiť na plech, prikrytým papierom na pečenie , posypať hnedým cukrom...
- piecť 20 min/200 °C...nechať vychladnúť../neskôr som ich nakrájala na malé kúsky/
- dalej dať variť "kompót " z /dalších 4 / hrušiek: hrušky ošúpať, nakrájať na kocky, dať do hrnca, pridať škoricu a cukor podľa chuti,podliať trochou vody.../ja som pridala aj vanilkový cukor/
- variť do zmäknutia../netreba dlho,lebo zmes sa po uvarení rozmixuje /ja mám skvelý chopper na také veci/
- teraz je na rade puding: 500 ml mlieka dať variť,pridať cukor 8 PL/alebo podľa vlastnej chuti/ v 100 ml rozmiešať 2 čokoládové pudingy a pridať do vriaceho mlieka.chvíľu povariť...nechať vychladnúť....do vychladnutého pudingu primiešať 50 gr Hery /Palmarín či maslo/+ 2OOml šľahačkovej smotany vyšľahanej s 20 gr želé v prášku..
- teraz je na rade pečenie korpusu..preto až na koniec, lebo je to rýchlo a medzitým nám ostatné veci môžu chladnúť...
- trúbu dať predhriať na 180 °C...vymiešať dva bielky, pridať 12 PL cukru, 2 žĺtky , 12 PL mlieka,14 PL hladkej múky + 1 prášok do pečiva/ ja som zabudla, všimla som si až pri upratovaní, že ostal nedotknutý/..:)) ...masu vyliať do tortovej formy , vymastenej, posypanej múkou..
- piecť na 180 °C cca 20-25 minút....korpus nechať vychladnúť, prekrojiť a každú časť potrieť trochou mlieka /robila som to so štetcom/..
- takže máme: vychladnutý ovocný krém z hrušiek, pokrájané pečené hrušky,vychladnutý čokokrém so šľahačkou..nič z týchto činností nebolo komplikované ,len išlo o to-ako si to všetko zadeliť,lebo všetko potrebujeme mať čím skôr vychladnuté..
- na spodok korpusu natrieme hruškové "pyré" , naň kúsky pečených hrušiek/trochu som nechala aj na finálnu výzdobu...v pôvodnom recepte bolo,že pečené hrušky sa majú dať celé,ako sú,v plátoch,ale myslím,že by sa to zle krájalo,tak som ich pokrájala na kúsky../..potom pudingový krém...
- opäť korpus, ešte trochu pyré,nakoniec čokoládovým krémom a ozdobiť zvyškom hrušiek.. dať do chladničky...tuhne vcelku rýchlo,lebo v šľahačke bolo želé v prášku..
môžte upiecť namiesto torty aj koláč, lebo cesta aj krémov je dosť... je veľmi chutný...tie kombinácie sa vynikajúco dopĺňajú..namiesto hrušiek sa určite dajú použiť aj jablká...
- ilustračné foto obsahuje kúsok torty po 2 hodinách..nechcelo sa mi dlhšie čakať, tak som bola zvedavá na chuť..:)
|